Житомирська політехніка на Boot Camp інструкторів академій Cisco – 2023

Shares

23 роки тому, 3 березня 2000 року, у Державному університеті «Житомирська політехніка» було створено першу в Україні Локальну академію Cisco, і з того часу університет є активним учасником освітньої програми Cisco Networking Academy, що реалізується відомою американською ІТ-корпорацією Cisco.

Довготривала підтримка програми компанією призвела до того, що в Україні сформувалася й активно діє професійна спільнота з більше, ніж 580 інструкторів академій Cisco, члени якої долучаються до організації та провадження як міжнародних подій програми, наприклад, щоквартальних IPD Week, так і різних локальних заходів. Приємно зазначити, що до цієї спільноти входить більше 20 викладачів-інструкторів Академії Cisco Житомирської політехніки.

3 березня 2023 року, саме в день ювілею університетської академії, відбулася важлива для української спільноти інструкторів Cisco подія, присвячена 25 річниці провадження програми – Boot Camp інструкторів академій Cisco – 2023. До організаційного комітету заходу, як і в попередні роки, активно долучилися представники Житомирської політехніки.

Цього разу захід відбувався у змішаному форматі, частина  доповідачів та учасників взяли участь очно, частина – дистанційно. Основною метою буткампу було поширення досвіду та практик спільноти з викладання навчальних курсів професійного спрямування, а саме: CCNA, IoT, CyberOps Associate, Network Security, DevNet Associate.

Провідні українські інструктори та тренери інструкторів, технічні менеджери та керівники проєктів європейської спільноти програми, а також представники компанії Cisco виступили з доповідями на двох професійно-орієнтованих потоках та на пленарному засіданні, а саме:

Потік І. Курси CCNA та IoT.

    1. Оптимізація формування маршрутів при налагодженні статичної маршрутизації у ІРv4-мережі (Андрій Єфіменко, Державний університет «Житомирська політехніка»)
    2. Використання в Packet Tracer протоколу MQTT для керування IoT (Яна Панферова, НТУ «Дніпровська політехніка»).
    3. Масштабування мереж з допомогою NAT і PAT (Наталія Омельянюк).

Потік ІІ. Курси CyberOps,  Network Security та DevNet:

    1. Налаштування Cisco ASA AnyConnect SSL VPN (Тарас Лобур, Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя).
    2. Налаштування FirePower у DevNet (Максим Толкачов, НТУ «Харківський політехнічний інститут».
    3. Реалізація засобів ААА на маршрутизаторах Cisco (Лілія Дьяченко, Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича).
    4. Еліптична криптографія. Погляд зсередини (Вадим Полторак, НТУУ КПІ ім. Ігоря Сікорського, м. Київ).

Пленарне засідання:

    1. Привітальне слово (Сергій Мартинчук, голова представництва Cisco в Україні).
    2. Country Digital Acceleration Program(Володимир Орлов, Регіональний менеджер Cisco з інновацій та цифрової трансформації).
    3. “Слава Україні”  (Карстен Сімонс, Head of Global Partner Strategies and Planning, Member of the NetAcad Leadership team).
    4. Powering Inclusive Future for All with NetAcad  (Арманд Леблоіс, Regional Manager, Cisco Neworking Academy Europe CIS).
    5. Перспективи роботи NetAcad в Україні + Start IT проєкт (Anna Czacharowska-Rybkowska, Corporate Social Responsibility Program Manager at Cisco;  Наталія Полякова, Університет інформаційних технологій та менеджменту, м. Жешув, Польща, Запорізький національний університет) .
    6. Локалізовані курси на платформі SkillsForAll (Анатолій Чепинога Черкаський державний технологічний університет).
    7. Networking, Cybersecurity and Data pathways  (Ракель Мартінез, Technical Manager for Europe in NetAcad).

Житомирська політехніка була представлена потужною командою викладачів двох кафедри: кафедри комп’ютерної інженерії та кібербезпеки і кафедри комп’ютерних технологій у медицині та телекомунікаціях. До заходу як слухачі долучилися інструктори університетської академії Cisco Єлизавета Байлюк, Олександра Покотило, Ольга Дячук, Марія Колощук, Ігор Пулеко, Дмитро Морозов, Олександр Дубина, Олександр Андреєв.

Участь у заході була дійсно якісним підвищенням кваліфікації, яка отримала підтвердження відповідними сертифікатами, а також неоціненним джерелом інформації для подальшого професійного розвитку.

Отриманий досвід вже впроваджується в освітній процес у межах освітніх компонент, що викладаються університетським здобувачам вищої освіти  бакалаврських та магістерських освітніх програм спеціальностей 123 «Комп’ютерна інженерія», 125 «Кібербезпека», 172 «Телекомунікації та радіотехніка».

Щира подяка всім представникам оргкомітету та особисто пану Сергію Марценку (ТНТУ імені Івана Пулюя) за чудово організований та проведений захід, теплу та щиру атмосферу професійного і особистого спілкування.

P.S. Матеріали та записи доповідей розміщено на сайті підтримки буткампу Boot Camp інструкторів академій Cisco – 2023.

Центр підтримки академій та підготовки інструкторів Cisco Державного університету «Житомирська політехніка»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */