Розширене засідання науково-методичної кафедри вчителів предмету «Захист України»

Shares

25 квітня 2024 року у Державному університеті «Житомирська політехніка» відбулося розширене засідання науково-методичної кафедри вчителів предмету «Захист України» ліцеїв м. Житомира. Захід організовано факультетом педагогічних технологій та освіти впродовж життя Державного університету «Житомирська політехніка» та департаментом освіти Житомирської міської ради. Метою заходу є підвищення науково-методичного рівня викладачів предмету «Захист України» ліцеїв м. Житомира. Захід став платформою для обговорення сучасних підходів у викладанні предмету «Захист України» та використання інноваційних методик в освітньому процесі.

Одна з ключових тем заходу – ефективне використання мультимедійних технологій в освітньому процесі. Зокрема, учасники отримали можливість ознайомитися з методами та стратегіями використання соціальних мереж для підвищення ефективності виховної роботи з молоддю, а також із програмним забезпеченням для створення мультимедійного контенту та його застосування у виховній роботі. Учасники заходу ознайомилися з технологіями та прийомами створення соціальної реклами на військово-патріотичну тематику.

Разом з вчителями до університету завітали учні загальноосвітніх навчальних закладів Житомира, які в ході заходу отримали практичні навички у керуванні дронами за допомогою симуляторів. Заняття з дронами дозволило учням ознайомитися з основними принципами та правилами безпеки польотів дронів та розвинути вміння планувати та виконувати завдання з використанням дронів у різних сценаріях.

Захід завершився екскурсією учнів до інтерактивного музею науки і технологій Державного університету «Житомирська політехніка», під час якої вони мали можливість переконатися, що навіть найскладніші наукові завдання можуть бути цікавими і захоплюючими.

Зустрічі викладачів університету та вчителів сприятимуть покращенню якості освіти в цілому, досягненню кращих результатів учнів у сфері захисту України та формуванню готовності молодого покоління до викликів сьогодення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */