ХІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Current Trends in Young Scientists’ Research»

Shares

25 квітня 2024 року в Державному університеті «Житомирська політехніка» на кафедрі теоретичної та прикладної лінгвістики, кафедрі педагогічних технологій та мовної підготовки факультету педагогічних технологій та освіти впродовж життя відбулася щорічна, цього року ХІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Current Trends in Young Scientists’ Research».

У науковому заході взяли участь молоді дослідники різних галузей знань:

  • філології
  • ІТ
  • методики навчання іноземної мови
  • психології
  • правознавства
  • економіки
  • прикладної механіки
  • гірництва

На пленарному засіданні учасники дискутували про особливості англомовних термінів, машинний та традиційний переклад, машинне навчання та штучний інтелект, навчання іноземних мов.

Друга частина пленарної сесії була присвячена обговоренню проміжних результатів літературного проекту «Читати Житомир». Дослідники презентували зібрані матеріали для екскурсії, перекладені сформовані тексти та візуальні рішення для кожної локації. Робочими мовами конференції були англійська та французька. З одного боку, студенти-філологи показали мову як об’єкт дослідження, з іншого – студенти інших спеціальностей продемонстрували високий рівень володіння іноземною мовою як інструментом дослідження.

 

Засідання секцій очолювали спеціалісти певної наукової сфери, модерували засідання викладачі кафедри теоретичної та прикладної лінгвістики. До збірки тез конференції увійшли наукові розвідки молодих учених, що містять дискусійні питання, результати, перспективні напрями досліджень, які стануть у нагоді фахівцям відповідної галузі.

Організатори конференції – кафедра теоретичної та прикладної лінгвістики, кафедра педагогічних технологій та мовної підготовки – висловлюють щиру вдячність усім учасникам, науковим керівникам за високий рівень підготовки представлених доповідей, за активні та плідні дискусії та за постійний професійний розвиток. Бажаємо творчих успіхів у подальших наукових розвідках!

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */