Вебінар «ХТО ТАКИЙ SECOPS ТА ЯК ЇМ СТАТИ» від професіонала-практика Ольги Пасько (Middle SecOps Engineer, SoftServe)

Shares

3 листопада 2022 року для здобувачів вищої освіти Державного університету «Житомирська політехніка», що навчаються на бакалаврських та магістерських програмах «Комп’ютерна інженерія» та «Кібербезпека» представниками університетського партнера – компанії SoftServe разом із викладачами кафедри комп’ютерної інженерії та кібербезпеки було організовано та проведено професійний захід – вебінар «Хто такий SecOps та як їм стати».

Від компанії як співмодератор заходу був залучений Роман Куриленко (Employer Brand Specialist), а як доповідачка – Ольга Пасько (Middle SecOps Engineer). Від університету співмодератором заходу був завідувач кафедри комп’ютерної інженерії та кібербезпеки Андрій Єфіменко. До заходу як слухачі долучилися приблизно 100 студентів та викладачів університету.

Протягом вебінару пані Ольга розглянула такі питання:

    • Домени кібербезпеки.
    • Навички необхідні фахівцеві для роботи з доменами кібербезпеки.
    • Середні показники по заробітній платі.

На початку вебінару пані Ольга детально представила загальну структуру кібербезпеки у розрізі доменів кібербезпеки та на основі власного професійного досвіду дала опис і характеристики доменів Security Architecture, Frameworks and Standards, Physical Security, Security Operation, Application Security, Threat Intelligence, Governance, Risk Assessment, Enterprise Risk Management, Career Development, User Education. Надалі доповідачка навела та детально описала перелік навичок, необхідних як майбутнім, так і діючим фахівцям при роботі з відповідними доменам. Наприкінці пані Ольга навела узагальнені дані щодо заробітної плати фахівців у відповідних доменах кібербезпеки.

Окремою дуже цікавою та корисною для майбутніх фахівців із кібербезпеки частиною вебінару було тривале живе спілкування, під час якого слухачі задали пані Ользі багато цікавих різнопланових питань, зокрема:

    • які напрямки кібербезпеки є актуальними та будуть актуальними у майбутньому;
    • що варто вивчати;
    • які сертифікації будуть корисними для подальшого розвитку;
    • до яких професійних спільнот долучатися;
    • якими інформаційними ресурсами користуватися;
    • які цікаві приклади інцидентів кібербезпеки довелося досліджувати.

Варто зазначити, що між Автор найкращого питання студент Вадим Словінський виграв приз від організаторів заходу.

Щира подяка представникам компанії SoftServe пані Ользі Пасько та пану Роману Куриленко, а також завідувачу кафедри комп’ютерної інженерії та кібербезпеки Житомирської політехніки Андрію Єфіменку за організацію та проведення вебінару.

Кафедра комп’ютерної інженерії та кібербезпеки

P.S. Корисні посилання для студентів від SoftServe Academy:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */