ХV Міжнародна науково-практична конференція «Сучасні технології та перспективи розвитку автомобільного транспорту»

Shares

24-26 жовтня 2022 року на базі кафедри автомобілів і транспортних технологій Державного університету «Житомирська політехніка» відбулась ХV Міжнародна науково-практична конференція «Сучасні технології та перспективи розвитку автомобільного транспорту».

На конференцію було подано 65 доповідей з 30 ЗВО України та зарубіжжя, за участю 134 автора. З привітальним словом до учасників конференції звернувся декан факультету комп’ютерно-інтегрованих технологій, мехатроніки і робототехніки Державного університету «Житомирська політехніка», к.т.н., доц. Олексій Громовий. На початку роботи планетарного засідання учасники привітали один одного з професійним святом Днем автомобіліста та дорожника.

Зі вступним словом виступили професор кафедри автомобілів і транспортних технологій Державного університету «Житомирська політехніка» Олександр Кравченко, завідувач кафедри автомобілів і транспортного менеджменту Вінницького національного технічного університету Сергій Цимбал та завідувач кафедри автомобілів і транспортних технологій Луцького національного технічного університету Василь Оніщук, завідувач кафедри автомобілів Національного транспортного університету Володимир Сахно, голова циклової комісії транспортних технологій (на автомобільному транспорті) відокремлений структурного підрозділу «Житомирський автомобільно- дорожній фаховий коледж Національного транспортного університету» Сергій Чуйко.

З презентаціями матеріалів досліджень від Житомирської політехніки виступили доцент Руслана Колодницька з доповіддю «Аналіз розвитку громадського транспорту та інфраструктури для засобів мікромобільності за прикладом міста Лондон». Від Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського аспірант Олексій Мурашко з доповіддю «Удосконалення методики розрахунку кінематичних параметрів колісного керуючого модуля», студентки відокремленого структурного підрозділу «Житомирський автомобільно- дорожній фаховий коледж Національного транспортного університету» Анна Кіпчук та Анна Швайко з доповіддю «Електросамокати і безпека учасників дорожнього руху». Від Національного транспортного університету Володимир Сахно з доповіддю «До визначення маневреності і стійкості руху причіпного автопоїзда», а також від Національного університету «Запорізька політехніка» Вадим Кубіч з доповіддю «Вплив магнітного поля на характеристику амортизатора автомобіля при ході відбою».

З доповідями і інформацією виступили науковці з міст Харкова (ХНАДУ, НТУ ХПІ, ХНУМГ), Києва (НТУ), Вінниці (ВНТУ), Луцька (ЛНТУ, ВНУ імені Лесі Українки), Рівного (НУВГП), Кременчука (КрНУ ім. М. Остроградського), Дніпра (НТУ ДП), Сєвєродонецька (СНУ ім. В. Даля), Тернополя (ТНТУ ім. І. Пулюя), Хмельницького (ХНУ), Львова (НУ «ЛП»), Кропивницького (ЦНТУ), Черкас (ЧДТУ), Херсонської державної морської академії, ДВНЗ «Приазовський державний технічний університет»; зарубіжні гості зі Словаччини – доктор інженерних наук Dalibor Barta, PhD, доктор інженерних наук Ján Dižo, PhD.

Крім наукової тематики, під час конференції відбувся обмін досвідом дистанційного навчання у ЗВО та дистанційної роботи з урахуванням військового стану, особливості та результати вступної кампанії. В обговоренні активно брали участь Сергій Цимбал, Василь Оніщук, Віктор Поляков, Вадим Кубич, Олександр Кравченко, Володимир Шумляківський, Руслана Колодницька.

У підведенні підсумків взяли участь Олександр Кравченко, Володимир Сахно, Віктор Поляков, Сергій Цимбал, Василь Оніщук, Володимир Шумляківський, Вадим Кубіч, Сергій Черненко.

Конференція проводилась дистанційно, в ній взяли участь студенти та викладачі кафедри автомобілів та транспортних технологій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */