Студентський олімп 2020. Спорт

Shares

Студентський олімп Державного університету “Житомирська політехніка” 2020 року проходить у незвичному заочному форматі. На початку травня ми вже розповідали про успіхи наших студентів у науковій сфері. Сьогодні, презентуємо успіхи студентства Житомирської політехніки у номінації “Спорт”. 

Вересень 2019

Навчальний спортивний рік 2019/2020 стартував для наших студентів 31 серпня – команда «Житомирська політехніка» вперше взяла участь у Корпоративному чемпіонаті з веслування на човнах «Дракон» – «Поліський дракон». Отримали досвід та з оптимізмом зустрічаємо наступні старти! Це було незабутньо.

В перший тиждень вересня у місті Житомирі відбувся щорічний Космічний напівмарафон Нова пошта. Наша команда вперше брала участь в напівмарафоні на дистанції 5 км “Командна  п’ятірка” (4×5 км) брала команда Житомирської Політехніки. За підсумками дистанції, студенти та викладачі університету вибороли друге командне місце.

 

У вересні на Чемпіонаті Житомирської області з боксу серед молоді студент факультету публічного управління та права Харитончук Дмитро (група П-2) виборов перше місце та став чемпіоном  у ваговій категорії до 69 кг.

12-15 вересня на дніпровській воді столиці України проходив Клубний чемпіонат світу з веслування на човнах «Дракон» ICF 2019 (ICF 2019 Dragon Boat Club Championships). Студент факультету бізнесу та сфери обслуговування  Максим Теленков (група ГРС-1)  у складі команди «Сальса» виступав на човнах з 10 веслярами на дистанціях 500 метрів open та mix; 2000 метрів open та mix, на яких посів друге місце. Викладач кафедри фізичного виховання та спорту Марина Гресь у складі команди «Кайзер» посіла третє місце на човнах з 20 веслярами на дистанціях 200, 500 та 2000 метрів.

Жовтень 2019

2️ жовтня відбувся фінал Турніру Житомирської політехніки серед першокурсників з міні-футболу. Турнір відбувався протягом двох тижнів в університеті. Переможцем Турніру стала команда ФКІТМР ААГ-21, срібними призерами – команда ГЕФ ГГ-48, бронзовими – ще одна команда ФКІТМР АТ-29. Кращим гравцем турніру визнано Бігоцького Ігоря (група ГГ-48, ГЕФ). Кращим голкіпером турніру став Володін Володимир (група ААГ-21, ФКІТМР).

6 жовтня з нагоди відзначення Дня юриста в Україні відбувся турнір з футзалу серед навчальних закладів міста Житомира, які здійснюють підготовку юристів на кубок Головного територіального управління юстиції у Житомирській області. У змаганнях брала участь команда студентів 1-го курсу факультету публічного управління та права. В нелегкій боротьбі серед шести команд учасників наша команда виборола почесне ІІ місце.

9 жовтня у Державному університеті «Житомирська політехніка» відбулось урочисте  відкриття спортивного залу після капітального ремонту. Під час відкриття спортивного залу Житомирської політехніки був підписаний договір про співробітництво між університетом та Асоціацією футзалу Житомирської області.

12-13 жовтня у Житомирі пройшли Всеукраїнські велосипедні змагання «Zhytomyr Gold Race Classic»Студентка нашого університету Пастух Діана виступала на дистанції 65 км та виборола перше місце.

24 жовтня  команда Житомирської політехніки, до складу якої увійшли студенти 1-2 курсу університету стала срібним призером змагання з футболу Кубок “Автомобіліст. Полісся 2019”.

Листопад 2019

Протягом листопаду Ульяніцький Михайло студент групи КБ-19-2 спеціальності 125 «Кібербезпека» освітнього ступеня «бакалавр» факультету інформаційно-комп’ютерних технологій виборов перші місця у Чемпіонаті Житомирської області 2019, що проходив 9 листопада у м. Новоград-Волинський та Чемпіонаті України з карате 2019, що відбувся 16 листопада у м. Києві.

17 листопада проходив Відкритий Чемпіонат міста Житомира з боксу пам’яті майстра спорту Кирилюка В.В. Студент факультету публічного управління та права (група П-2) Харитончук Дмитро виборов на цих змаганнях перше місце у ваговій категорії до 69 кг серед чоловіків.

17 листопада відбувся Відкритий кубок Києва з більярдного спорту. Студент факультету інформаційно-комп’ютерних технологій групи ПІ-51 виборов 2 місце.

30 листопада відбувся онлайн відбір фіналістів Всеукраїнського студентського турніру UUOpen 2019 Winter Cup CS:GO. Вперше в такому турнірі брала участь кіберспортивна команда від Житомирської політехніки.

Грудень 2019

10 грудня в університеті був організований  Перший Чемпіонат Житомирської політехніки з багатоповторного жиму лежачи, в якому брали участь студенти, викладачі та випускники університету. В цілому, понад 20 учасників.

10 грудня визначився переможець та власник кубку факультету  публічного управління та права з боулінгу 2019 р. Чемпіонат з боулінгу проводиться на факультеті вдруге і вже став традиційним. Участь у змаганні брали 15 команд (кожна група представляла свою команду), в змаганнях також брала участь збірна команда студентів іноземців Державного університету «Житомирська політехніка», які були поза конкурсом. Змагання проводилися в два тури, переможці яких зустрілися у фіналі 10 грудня. І місце і володарем кубку факультету публічного управління та права з боулінгу 2019 р. стала група ПД-1 (другий курс, спеціальність «Правоохоронна діяльність»).

Січень 2020

Протягом 28-30 січня  у місті Житомирі проходив Чемпіонат України з індорхокею (хокею на траві) у приміщенні серед чоловіків. Золото змагань у складі команди “Колос секвоя” (Вінниця) здобув студент факультету інформаційно-комп’ютерних технологій Каплінський Володимир (спеціальність «Телекомунікації»). Бронзову нагороду виборов у складі команди «Політехнік» (Коростень) студент-магістр гірничо-екологічного факультету Байдик Денис (спеціальність «Гірництво»).

Лютий 2020

13-14 лютого у м. Києві відбувся Чемпіонат України серед студентів з більярдного спорту. Бронзу Чемпіонату з дисципліни “Снукер” виборов студент групи ПІ-53 факультету інформаційно-комп’ютерних технологій Житомирської політехніки –  Зайченко Микола.

29 лютого в Державному університеті “Житомирська політехніка” відбувся перший Відкритий кубок університету з баскетболу серед молоді. Учасниками заходу стали представники спортивних шкіл, учні та студенти закладів освіти Житомирської області.

Березень 2020

У неділю, 1го березня завершився Відкритий чемпіонат міста Житомира з футзалу серед чоловіків 2019/2020. Команда Політех-Твій час, яка виступала в Елітному дивізіоні Чемпіонату завершила свої виступи на позитивній ноті перемогою. 18 ігор: перемоги, нічия, поразки. Як підсумок – 16 залікових пунктів, 8ме підсумкове місце та прописка на наступний сезон знову у Елітному дивізіоні найсильніших команд міста Житомира з футзалу.

За поданням кафедри фізичного виховання і спорту, найкращі спортсмени університету, які мають вагомі здобутки, будуть відзначені премією ректора університету.

Дякуємо всім нашим студентам за розвиток спорту, пропаганду здорового способу життя!

ПІБ студента

Факультет, група
Байдик Денис

ІІІ місце на Чемпіонаті України з хокею на траві у приміщенні серед чоловіків

ГЕФ

РР-42м

Бежевець Денис

І місце на всеукраїнських змагання з Тамто Тай-сабакі

ГЕФ

ГГ-24

Войтенко Богдан

ІІ місце у складі команди університету на Космічному напівмарафоні на дистанції 5 км «Командна п’ятірка» (4×5 км)

ГЕФ

РР-45

Зайченко Микола

ІІІ місце на  Чемпіонаті України серед студентів з більярдного спорту «Снукер»

ІІІ місце у Чемпіонат України з більярдного спорту (вільна піраміда)

ФІКТ

ПІ-53

Каплінський Володимир

І місце на Чемпіонаті України з хокею на траві у приміщенні серед чоловіків

ФІКТ

ТР-13

Лошковецька Анастасія Василівна

ІІІ місце на відкритій першості Житомирської області з бадмінтону

ФІКТ

ПІ-51

Нестерчук Артем Валерійович

Участь у складі команди «Політех-Твій час» у Відкритому чемпіонаті м. Житомира з футзалу сезону 2019-2020 (Елітний дивізіоні)

ГЕФ

ГГ-26

Никипорук Олексій Юрійович

Участь у складі команди «Політех-Твій час» у Відкритому чемпіонаті м. Житомира з футзалу сезону 2019-2020 (Елітний дивізіоні)

ГЕФ

ЕО-38

Пастух Діана

І місце на Всеукраїнських велосипедних змаганнях «Zhytomyr Gold Race Classic»

ІІІ місце у Чемпіонаті України з велоспорту (трек)

ФБСО

МЕ-4

Пшигалінський Олег

ІІ місце у складі команди університету на Космічному напівмарафоні на дистанції 5 км «Командна  п’ятірка» (4×5 км)

ФПУП

ПДМ-2

Сачук Вікторія

ІІ місце на Чемпіонаті області з легкої атлетики

ФПУП

ПУА-3

Смірнов  Юрій

І місце у Чемпіонаті України з більярдного спорту (вільна піраміда)

ІІ місце у відкритому Кубку Києва з більярдного спорту

ФІКТ

ПІ-51

Сулейманов Руслан

ІІ місце на Чемпіонаті області з легкої атлетики

ІІ місце у складі команди університету на Космічному напівмарафоні на дистанції 5 км «Командна  п’ятірка» (4×5 км)

ІІІ місце на Чемпіонаті України з гірського бігу (вгору-вниз)

ФКІТМР

АГ-26

Теленков Максим

ІІ місце на Клубному чемпіонаті світу з веслування на човнах «Дракон» ICF 2019, дистанції 500 метрів open та mix; 2000 метрів open та mix

ІІІ місце на Всеукраїнських змаганнях з веслування на байдарках і каное «Меморіал пам`яті МСМК С.З.Ліміновича»

ФБСО

ГРС-1

Харитончук Дмитро

І місце на Чемпіонаті Житомирської області з боксу

І місце у відкритому Чемпіонаті міста Житомира з боксу пам’яті майстра спорту СРСР Кирилюка В.В.

ФПУП

П-2

Чепель Владислав

І місце на Чемпіонаті України з ФРІ-ФАЙТУ  версії SF

І місце у Національному чемпіонаті України з бразильського джиу-джитсу UNC 2019

ІІ місце у Всеукраїнському турнірі з джиу-джитсу в розділі NO-GI

ФІКТ

ПІ-60

Чернова Тетяна

ІІІ місце на відкритій першості Житомирської області з бадмінтону

ФІКТ

ПІ-51

Наостанок згадаємо “великих”.

“Я промахнувся 9 000 разів за свою кар’єру. Я програв майже 300 ігор. 26 раз мені було довірено вирішальний кидок, і я промахувався. Я зазнавав поразок знову і знову. І саме тому я досяг успіху.”

Майкл Джордан

Як кажуть класики, рятівною силою в нашому світі є спорт – над ним як і раніше майорить прапор оптимізму, тут дотримуються правил і поважають супротивника незалежно від того, на чиєму боці перемога.

Займайтесь спортом, розвивайтеся фізично, рухайтесь лише вперед та завжди будьте у гарному настрої!

#ЦеЖ_Політехніка

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */