Робочий візит керівництва Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти до Житомирської політехніки

Shares

06 березня відбувся робочий візит керівництва Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, голови Андрія Бутенка, заступниць голови Наталії Стукало та Олени Єременко, члена агентства Олександра Длугопольського до Державного університету «Житомирська політехніка».

Програма візиту передбачала знайомство з Житомирською політехнікою та спілкування з науково-педагогічними працівниками і здобувачами освіти.

Традиційно ознайомили гостей з роботою університетських лабораторій, що створені спільно з партнерами університету, пройшлися інклюзивним новим корпусом. Особливо важливим для нас було презентувати роботу університетського Наукового парку.

Ми відкрили двері «серця університету» – Інноваційного хабу Житомирської політехніки, екосистеми для розвитку інноваційних проєктів, комерціалізації наукових досліджень, втілення підприємницької ініціативи викладачів, студентів та аспірантів. Команда інженерів та технічних консультантів надає послуги навчання та технічної підтримки для студентів, аспірантів та партнерів хабу щодо прототипування та тестування, механічної та електротехнічної інженерії, програмного забезпечення, робототехніки та IoT.

Зараз командою Інноваційного хабу реалізується акселераційна програма від Державного університету “Житомирська політехніка” та компанії BGV Group Management для підтримки технологічних стартапів «BGV HARDWARE ACCELERATOR».

У продовження візиту відбулася зустріч представників Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти з ректоратом Житомирської політехніки, органами студентського самоврядування, головами галузевих експертних рад, експертами агентства з числа науково-педагогічних працівників та здобувачів освіти Державного університету «Житомирська політехніка».

Представники Житомирської політехніки цікавилися процесом впровадження постакредитаційного моніторингу, самооцінкою ефективності роботи Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти зі сторони його керівництва, зростанням потреби у експертах агентства з числа здобувачів освіти, актуальністю інтеграції професійних стандартів до освітніх програм тощо. Констатуємо, що зустріч супроводжувалася жвавою дискусією, непересічними запитаннями та ґрунтовними й відвертими відповідями.

Висловлюємо вдячність нашим гостям за можливість реалізації даного робочого візиту до Державного університету «Житомирська політехніка» та конструктивний обмін думками. Впевнені, що ідеї та висловлені побажання будуть важливими для нашої подальшої роботи з покращення внутрішньої якості вищої освіти та розвитку університету в цілому.

Будемо продовжувати співпрацювати та ділитися досвідом з метою досягнення спільних цілей в галузі вищої освіти. Плани визначені, а отже, ми обов’язково реалізуємо наші домовленості! До зустрічі в Житомирській політехніці!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */