Конкурс на проведення науково-дослідницького стажування в Німеччині в рамках проєкту DAAD

Shares

В рамках чинного міжнародного проєкту «A Discourse on Socio-Ecological Forest Restoration in Times of War and Multiple Crises» у Державному університеті «Житомирська політехніка» в межах програми «Східно-Західний діалог» Німецької служби академічних обмінів DAAD оголошується прийом заявок на проведення науково-дослідницьких стажувань в Німеччині за тематикою соціально-екологічної реставрації лісів.

Коротко про проєкт. Проєкт спрямований на встановлення всебічного розуміння та спільної мови в рамках консорціуму університетів-партнерів для розв’язання комплексних проблем у сфері відновлення лісових екосистем, особливо під час війни та інших загроз, що призводять до високого рівня невизначеності та неоднозначності. В цей період глобальна потреба в екологічному та соціальному відновленні через деградацію екосистем, втрату біорізноманіття, кліматичну кризу та соціальну несправедливість є нагальною. Таким чином, заходи з насадження, відновлення та захисту лісових масивів будуть впроваджені, відображені та розміщені у регіональних пріоритетах. Технічні питання вибору порід дерев, поліпшення ґрунту, розмноження і біотехнології рослин можуть і повинні бути інтегровані, якщо це необхідно й актуально.

Окрім стипендій, у цьому проєкті заплановані ще два додаткові заходи: екскурсія студентів до румунських Карпат у травні 2024 р. та майстер-клас у Німеччині восени 2024 р. Детальніше з проєктом можна ознайомитися за посиланням.

Отримання стипендії.  Команда проєкту запрошує експертів, а також молодих дослідників, які займаються темою відновлення лісу та які будуть висвітлювати дану тематику з різних точок зору. Мета – отримати дослідницьку інформацію з різних регіональних досліджень – з Молдови та України (Полісся та Львівщини/Прикарпаття). Стажування в Німеччині повинне бути використане для одержання наукового досвіду з відповідного регіону Німеччини, щоб дозволити просування нових наукових ідей після завершення стажування в Україні та Молдові.

Кожне дослідження завершується поданням короткого наукового звіту. Якщо наукова робота має відповідну якість та актуальність, заохочується самостійна публікація результатів наукових досліджень, а також підтримується участь у семінарі проєкту восени 2024 р., що є частиною проєкту.

Стипендіальне забезпечення за проєктом:

Проживання

  • аспірант 1,200 € в місяць
  • докторант 2,000 € в місяць
  • науковець зі стажем 2,150 € в місяць
  • професори в ЗВО 2,300 € в місяць

Витрати на проїзд стипендіата з України 350 € одноразово.

Тривалість стипендії повинна становити мінімум 1 місяць і максимум 3 місяці. Команда Centre for Econics Університету сталого розвитку м. Еберсвальде (Німеччина) буде надавати підтримку в логістичних і тематичних питаннях, але в цілому очікується незалежний, а також самоорганізований і самомотивований підхід, необхідний для успішної реалізації дослідницького перебування.

Координатор проєкту пані Angela Dichte (angela.dichte@hnee.de) з Університету сталого розвитку м. Еберсвальде (Німеччина).

Вимоги до кандидатів

Мова: англійська або німецька рівня B2, можливість вільно спілкуватись однією з цих мов є необхідністю!

Аспірант – навчання в аспірантурі.

Докторант – навчання в докторантурі або науковий ступінь доктора наук.

Старший науковець – кандидат наук/PhD або мінімум 10 років професійного досвіду викладача/наукового співробітника).

Подання заявки

Призначення стипендій вимагає офіційної заявки. Будь ласка, використовуйте наданий шаблон за посиланням.

Заявки слід надіслати у вигляді єдиного PDF-файлу електронною поштою на адресу: rig@ztu.edu.ua для координатора проєкту від Державного університету «Житомирська політехніка» проф. Ірини ПАЦЕВОЇ. Електронні заявки повинні бути передані до 23:59 за східноєвропейським часом 16-го лютого 2024.

Після закінчення терміну подачі заявок всі отримані до цього часу заявки будуть розглянуті й оцінені призначеною відбірковою комісією. Кандидати будуть повідомлені про результати відбору до кінця лютого 2024 року через електронну пошту. Після узгодження періоду дослідження та всіх методологічних або пов’язаних зі змістом та дизайном питань дослідження, які можуть бути рекомендовані вибірковою комісією, буде укладено зі стипендіатом контракт на отримання стипендії. На додаток до суми фінансування, цей контракт буде містити інформацію про погоджений період перебування, питання тематики дослідження, методи та місце запланованого дослідницького стажування.

Ми чекаємо на ваші заявки!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */