Соціальні бізнес-ідеї студентів кафедри менеджменту, бізнесу та маркетингових технологій

Shares

Для популяризації соціального підприємництва серед потенційних бізнесменів в навчальному плані здобувачів вищої освіти освітнього ступеня «бакалавр» за спеціальністю 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» та у якості вибіркової дисципліни для здобувачів вищої освіти спеціальності 073 «Менеджмент» було введено освітню компоненту «Соціальне підприємництво».

Для контролю здобутих знань та навичок, набутих відповідних до ОПП компетентностей студентам було запропоновано підготувати та презентувати аудиторії бізнес-плани власних соціальних бізнес-ідей. В результаті отримали широкий спектр запропонованих бізнес-ідей, які вирішують певну проблему або навіть декілька проблем людей з інвалідністю, ВПО, молоді, пенсіонерів та екологічних проблем.

Серед запропонованих бізнес-ідей варто виділити:

  • «Паперові крила», які передбачають надання комплексу послуг зі збору, сортування, переробки та утилізації різноманітних видів відходів з метою збереження довкілля та ефективного використання ресурсів;
  • «Зелену майстерню» спрямовану на виробництво, продаж натуральних та екологічно чистих виробів для дому;
  • «POLE», бізнес-ідея щодо пошиття високоякісного, стильного та екологічного одягу;
  • кав’ярні «Каву з любов’ю», «Лапка», «Гармонія смаку», «SINABONICA», «Штрудель», які мають готувати не лише якісні кавові напої та закуски, але й створювати платформу для включення і підтримки людей із різними вадами здоров’я;
  • «Мобільну Ремонтну Бригаду», яка надаватиме швидкі, якісні та доступні ремонтні послуги для будинків, що постраждали внаслідок війни.

Сподіваємось, що запропоновані бізнес-плани знайдуть свого інвестора та успішно будуть впроваджені в життя для вирішення соціальних і економічних проблем в рамках досягнення Цілей сталого розвитку.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */