Участь науковців Житомирської політехніки в міжнародній конференції «The great CONFREMUS action meeting» м. Мертола, Португалія

Shares

Професор кафедри наук про Землю Лариса Шевчук з 5 по 7 лютого брала участь у роботі міжнародної конференції «The great CONFREMUS action meeting», що відбувалась у місті Мертола, Португалія.

Конференція об’єднала представників 27 країн Європи. Запрошення до роботи у цій конференції української науковиці є надзвичайно важливою подією, оскільки це означає, що нашу країну включено у програму заходів зі збереження видового багатства обов’язкових компонентів прісноводних екосистем двостулкових молюсків.

У подальшому це дасть можливість отримувати фінансування на відновлення малих річок України у межах європейської програми LIFE, а також розробляти спільні загальноєвропейські природоохоронні проєкти.

Також на зустрічі йшлося про завершення проєкту Confremus (Conservation of freshwater molluscs), учасницею якого була Лариса Шевчук. Було проаналізовано підсумки роботи та прийнято рішення висвітлити результати проєкту у кількох колективних монографіях.

Тепер стартує новий проект (і вже отримано запрошення брати в ньому участь!), завдання якого розглядались на зустрічі. Його метою залишається пильна увага до стану популяцій прісноводних двостулкових молюсків, їх розмноження та відновлення популяцій у природніх водоймах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */