Еразмус+KA171: міжнародна академічна мобільність студентів-екологів у Польщі

Shares

Довготривала та, водночас, плідна співпраця між Державним університетом «Житомирська політехніка» та Університетом ім. М. Коперника м. Торунь стала результатом чергової поїздки студентів до закордонного ЗВО з метою проходження міжнародного стажування в рамках Програми Еразмус+ Міжнародна кредитна мобільність.

Вже навесні троє студенток факультету гірничої справи, будівництва та природокористування розпочали та одна з них продовжила свій шлях участі у програмі академічної мобільності на базі приймаючого ЗВО.

Анастасія Пархомчук, студентка спеціальності 103 «Науки про Землю», протягом другого семестру 2021-2022 н.р. вже мала нагоду взяти участь у програмі, успішно впоравшись із поставленими перед нею завданнями, що і сприяло її повторному візиту до Університету ім. М.Коперника з метою продовження її дослідницької діяльності.

«Кафедра гідробіології, факультет науки про Землю в Університеті ім. М.Коперника — то про можливості особистісного розвитку. Вже вдруге маю нагоду перебувати тут, поглиблюючи свої знання, цього разу більше уваги приділяючи дослідженням навколишнього середовища: вимірюванням, забранням проб з водоймищ, а згодом детальне вивчення матеріалів в лабораторії. «Гідробіологія» хоч і звучить дуже незвично і, можливо, відлякуюче, але насправді – то дуже пізнавально та цікаво.» – Анастасія Пархомчук

Софія Огороднік та Валерія Бондарчук, студентки спеціальності 183 «Технології захисту навколишнього середовища», вперше здобули міжнародний академічний досвід, навчаючись на факультеті біологічних та ветеринарних наук і, провівши значну кількість наукових досліджень в лабораторних умовах і за її межами.

«Проходячи стажування в університеті імені М. Коперника в Торуні на факультеті біологічних та ветеринарних наук, ми робили багато різних досліджень та експериментів, ознайомилися з багатьма приладами на практиці. Оскільки ми навчалися зі студентами 3 останнього курсу біологів, практики було набагато більше, ніж теорії, що значно полегшило вивчення навколишнього середовища. До того ж було чимало занять не тільки в лабораторіях та аудиторіях, а й на свіжому повітрі. Це був захоплюючий досвід та чудова практика для нашої майбутньої професії, якій ми дуже вдячні» – Софія Огороднік та Валерія Бондарчук

Учасницям міжнародноі академічної мобільності вдалося впоратися з поставленими перед  кожною завданнями і повернутися додому зі здобутим практичним досвідом та враженнями від процесу стажування та атмосфери в цілому.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */