Відкрита лекція від Житомирської обласної організації Товариства Червоного Хреста України для студентів Житомирської політехніки

Shares

2 травня 2024 року співробітники Житомирської обласної організації Товариства Червоного Хреста України прочитали відкриту лекцію для студентів спеціальностей 081 «Право», 291 «Міжнародні відносини» та 292 «Міжнародні економічні відносини».

Ольга Білаш – фахівчиня з розвитку місцевих організацій та Вадим Остапчук – командир загону швидкого реагування в Житомирській області зосередилися на аналізі основних напрямів діяльності організацій Міжнародного Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця – найбільшого гуманітарного руху у світі.

Окремо було охарактеризовано роботу Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ), Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця (МФТЧХ і ЧП) та національних товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, які надають допомогу постраждалим від надзвичайних ситуацій і збройних конфліктів.

Друга частина лекції була присвячена положенням міжнародного гуманітарного права, охарактеризовано чотири Женевські конвенції про захист жертв війни 1949 р. та наголошено на дотриманні їх положень Україною. Наприкінці студентів проінформували про основні напрямки роботи працівників і волонтерів Житомирської обласної організації Товариства Червоного Хреста України, розповіли про механізм залучення небайдужих громадян до участі у волонтерському русі.

«Для нас особливо важливими були перші два кейси зустрічі: міжнародні організації та міжнародне гуманітарне право. У першій частині було встановлено різницю у діяльності трьох компонентів Міжнародного Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, що дало можливість поглибити свої знання з міжнародних відносин. Особливо актуальною стала друга частина, адже буквально минулого тижня ми зі студентами на лекції з міжнародного права детально розбирали основні складові міжнародного гуманітарного права, говорили про принцип гуманності та важливість дотримання Україною Женевських конвенцій» – ділиться враженнями Андрій Шевчук, професор кафедри міжнародних відносин і політичного менеджменту.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */