Відбувся Круглий стіл на тему «Інформаційний спротив: Олег Ольжич і сьогодення»

Shares

У Державному університеті «Житомирська політехніка» відбувся Круглий стіл на тему «Інформаційний спротив: Олег Ольжич і сьогодення». У ньому взяли участь провідні історики, медійники та громадські діячі Житомирщини.

Почесним гостем заходу був Богдан Червак – Перший заступник Голови Державного комітету телебачення та радіомовлення України, голова Організації українських націоналістів, який перед своїм виступом вручив ректорові університету Віктору Євдокимову грамоту ОУН за досягнення у розбудові української державності.

Під час обговорення Богдан Червак, Руслан Кондратюк, Сергій Стельникович, Роман Насонов розкрили результати своїх історичних розвідок щодо перебування Олега Ольжича у Житомирі – у період дитинства та після повернення у рідне місто в 1921 році, про його видавничу та політичну діяльність, про інформаційний спротив, який проводила організація у той період.

Про протидію радянській пропаганді у 80-тих роках минулого століття та російській у період становлення незалежної держави, особливо за умов війни ділилися досвідом міський голова Житомира в 1990–1992 рр. Віталій Мельничук, відомі громадські діячі Тимур Нагалевський, Віктор Канчура, Микола Крук. Історичні паралелі та екстраполяції показали роль інформаційного спротиву імперським наративам, а також, як запропонував Віталій Мельничук, необхідність переходу до інформаційного наступу.

«Постать Олега Ольжича ще недооцінена українським суспільством, його ідеї донині є актуальними для різних сфер суспільного життя – державного управління, медіасфери, культури. Такими заходами ми крок за кроком повертаємо цю легендарну людину до публічного простору», – резюмувала ініціаторка проведення Круглого столу та його модератор, аспірантка університету, громадська діячка Олена Галагуза.

Захід організований Центром української етнології, патріотичного виховання та міжкультурної комунікації спільно з Центром медіатехнологій факультету педагогічних технологій та освіти впродовж життя.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */