Відкрита лекція про особливості роботи журналістів у зоні бойових дій

Shares

9 квітня 2024 року студенти освітнього рівня «бакалавр» та «магістр» спеціальностей 014 «Середня освіта (Захист України)», 053«Клінічна та реабілітаційна психологія», бакалаври спеціальностей 033 «Філософія», 052«Політологія», 053 «Екстремальна психологія» – поспілкувалися з медіаекспертом Інституту масової інформації та журналістом Олександром Рубаном.

Під час зустрічі студенти мали змогу почути про нюанси роботи журналістів на лінії фронту, а також про дієві інструменти підвищення стресостійкості.

«Захід з Олександром Рубаном прояснив мені деякі моменти стосовно робити журналіста на війні. Окрім певних загальновідомих застережень та нюансів, були також озвучені моменти з досвіду, що можуть трапитися з недосвідченим журналістом. Під час спілкування пан Олександр також наголосив на психологічних аспектах роботи медійника на передовій. У цілому захід був цікавим та пізнавальним для всіх студентів, незалежно від фаху», – каже Марина Д’якова, студентка 2 курсу ОП «Масові комунікації, коучинг та консалтинг». 

Спікер пояснив правила поведінки журналістів в зоні бойових дій, які підкріпив історіями із власного досвіду. Правила, які здатні врятувати життя в цих екстремальних умовах. Студенти мали змогу приміряти «професійні обладунки» журналіста, ознайомитися із вмістом аптечки. Бурхливе обговорення під час зустрічі викликала тема непрофесійності поведінки оакремих журналістів, які наражають на небезпеку військовослужбовців та цивільне населення. 

«Зустріч була напрочуд цікавою, бо Олександр ділився досвідом як практик-журналіст, оскільки сам пережив багато військових подій. У межах війни журналістика видозмінюється й українці мають перемогти також і в інформаційній війни, що залежить від професійності фахівців медіа та ментального здоров’я усіх громадян» – зазначає Надія Яблонська, доцентка кафедри філософсько-історичних студій та масових комунікацій.

«У рамках співпраці нашого університету з Інститутом масової інформації заплановано низку заходів, які призначені на конкретну цільову аудиторію. До наступних будемо долучати студентів спеціальностей національна безпека, лінгвістика, соціальне забезпечення. Орієнтація на долучення до навчального процесу професіоналів-практиків одна з ключових в нашому університеті. Є ще дуже багато цікавих тем, з якими фахівці такого шанованого в Україні Інституту готові виступити», – резюмує завідувач кафедри філософсько-історичних студій та масових комунікацій Вадим Слюсар.





Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */