Круглий стіл зі стейкхолдерами за спеціальністю 274 «Автомобільний транспорт»

Shares

23 травня 2024 року в онлайн-форматі відбувся круглий стіл зі стейкхолдерами з обговорення проектів освітніх програм за ступенями «бакалавр», «магістр» та «доктор філософії» за спеціальністю 274 «Автомобільний транспорт».

У заході взяли участь декан факультету комп’ютерно-інтегрованих технологій, мехатроніки та робототехніки, науково-педагогічні працівники кафедри автомобілів і транспортних технологій та інших кафедр які залучені до викладання дисциплін, здобувачі вищої освіти спеціальності «Автомобільний транспорт» денної та заочної форм навчання та роботодавці:

  • Самарін Олег, головний спеціаліст управління транспорту і зв’язку Житомирської міської ради
  • Єрмаков Микола, в.о. начальника управління транспорту і зв’язку Житомирської міської ради
  • Нестеренко Володимир, комерційний директор Тойота Центр Житомир «Стар-Кар»
  • Шумлянський Віталій, страховий експерт з охорони праці відділу профілактики страхових випадків Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Житомирській області
  • Федорченко Дмитро, голова Наглядової ради, співвласник ПАТ Житомирське АТП 11854
  • Місюра Дмитро, директор ТОВ “САВ-ТРАНС”
  • та представники академічної спільноти:
  • Сахно Володимир, д.т.н., завідувач кафедри автомобілів Національного транспортного університету
  • Цимбал Сергій, к.т.н., завідувач кафедри автомобілів та транспортного менеджменту Вінницького національного технічного університету
  • Макаров Володимир, д.т.н., професор кафедри автомобілів та транспортного менеджменту Вінницького національного технічного університету
  • Кравченко Олександр, д.т.н. професор кафедри автомобілів та транспортного менеджменту Вінницького національного технічного університету та кафедри транспортних і вантажно-розвантажувальних машин, факультету інженерії машинобудування, Жилінського університету
  • Сакно Ольга, к.т.н., доцент кафедри автомобілів та автомобільного господарства Національного технічного університету «Дніпровська політехніка»
  • Бака Олег, викладач кафедри управління на транспорті Національного технічного університету «Дніпровська політехніка»
  • Чуйко Сергій, голова циклової комісії транспортних технологій (на автомобільному транспорті) ВСП «Житомирський автомобільно-дорожній фаховий коледж НТУ”

Зустріч передбачала презентацію проєктів освітніх програм підготовки бакалавра, магістра та доктора філософії за спеціальністю 274«Автомобільний транспорт» та обговорення її змісту з учасниками. Особлива увага була зосереджена на сучасних умовах праці фахівців транспортної сфери та тих компетентостях, якими вони повинні володіти.

Крім представників підприємств транспортної галузі міста Житомир, активну участь в обговоренні освітніх програм взяли й студенти відповідної спеціальності.

Активну участь в обговоренні освітніх програм взяли й випускники відповідної спеціальності Степанчук Олександра Вікторівна, Бака Олег Миколайович, Чуйко Сергій Петрович.

За результатами обговорення були визначені напрями подальшої співпраці з компаніями, представники яких були присутні на зустрічі. Це і залучення фахівців компаній до участі у освітньому процесі, обговорення умов дуальної освіти на підприємствах, і проходження практик студентів Житомирської політехніки на підприємствах, а також інші напрями співпраці.

Пропозиції стейкхолдерів щодо змісту освітніх програм було прийнято до уваги і буде враховано при формуванні освітніх програм на 2024 рік вступу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */