Візит студентів Житомирської політехніки до Міністерства освіти і науки України

Shares

04 квітня 2024 року у Міністерстві освіти і науки України відбулась зустріч заступника міністра освіти і науки Михайла Винницького та голови Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Сергія Бабака зі студентами, які представляли органи студентського самоврядування закладів вищої освіти різних регіонів України.

Державний університет «Житомирська політехніка» на заході представляли студентська проректорка Ангеліна Сербенюк та студентський декан факультету бізнесу та сфери обслуговування Владислав Любарець.

На порядок денний були винесені питання трансформації вищої освіти, модернізації мережі ЗВО, а також права й можливості студентів у контексті цих змін, критерії об’єднання університетів, їхня автономія та перерозподіл бюджету під час цього процесу; освітні траєкторії та суб’єктність студента; перетин кордону з метою навчання на програмах академічної мобільності; нова система грантів й державне фінансування; інклюзивне навчання; фінансування гуртожитків й виплати стипендій для студентів.

Зустріч стала платформою для важливого діалогу між представниками влади та студентською спільнотою. Здобувачі освіти мали можливість висловити свої думки, поставити запитання та обговорити ключові аспекти сучасної вищої освіти в Україні.

Ініціатива щодо проведення зустрічі виникла за підтримки Української асоціації студентів, що свідчить про активну громадську участь студентів у процесах трансформації освітньої системи країни.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */