Лекція від Давіда Рубенса «Creating The Next-Generation Risk Management Framework» для студентів Житомирської політехніки

Shares

Важливою складовою навчального процесу є залучення закордонних фахівців та науковців до проведення занять, як окремої складової неформальної та інформальної освіти.

19 квітня 2024 року студенти 3-го курсу Житомирської політехніки освітньої програми «Цифрова економіка» спеціальності 051 «Економіка» групи ЕК-5 прослухали лекцію від виконавчого директора Інституту стратегічного управління ризиками Давіда Рубенса на тему «Creating The Next-Generation Risk Management Framework / Створення системи управління ризиками наступного покоління» (David Rubens, Лондон, Великобританія, D.SyRM, CSyP, F.ISRM) на платформі UGF (UKRAINE GLOBAL FACULTY).

Долучитися до лекції було запропоновано доцентом кафедри фінансів та цифрової економіки, к.е.н., доц. Наталією Овандер в межах вивчення вибіркової освітньої компоненти «Обґрунтування економічних рішень і оцінювання ризиків».

У лекції розглянули глобальні проблеми, які пов’язані з розробкою стратегічних рішень і структур управління кризою, а також можливості, які відповідають викликам майбутнього покоління.

Лектор неодноразово наголошував, що в даний час ми живемо у світі стабільних ризиків, безпрецедентні події пов’язані з ризиком можуть виникати та виникають кожного дня, кожної години, і тому ми маємо постійно готуватися до тих викликів. Великі міста мають бути готові до ризиків та криз. Але як їх підготувати до криз? І чи можна спланувати кризи?

Для розв’язання цієї проблеми необхідно вести реєстр ризиків, які можуть виникнути. Як приклад було наведено реєстр ризиків для Лондона. Також, лектором було зазначено, що до будь-яких надзвичайних подій необхідно готуватись та будувати сценарії поведінки, постійно оцінювати ризики і думати над тим, до чого вони можуть призвести.

Підкреслено, що питаннями кризис-менеджменту мають займатися науковці та фахівці, що мають відповідні навички з моделювання та оцінювання перебігу соціально-економічних процесів на різних ієрархічних рівнях.

Важливий акцент в лекції зроблено на тому, що для того аби пом’якшити вплив криз, треба постійно навчатися не тільки на власних попередніх кризах, але і на кризах інших.

Після відвідування лекції учасники мали можливість згенерувати сертифікат про участь у власному кабінеті UGF.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */