Курс «Методи обробки екологічної інформації» для студентів Житомирської політехніки

Shares

В рамках міжнародного проєкту «Українсько-німецька освітня мережа для цифрової трансформації екологічної освіти» для студентів та викладачів кафедри екології та природоохоронних технологій Житомирської політехніки був проведений оновлений курс «Методи обробки екологічної інформації».

В основі проєкту «Українсько-німецька освітня мережа для цифрової трансформації екологічної освіти» лежить ідея покращення навчання та досвіду викладання шляхом застосування передових онлайн-підходів та інструментів для курсів з екології та технологій захисту навколишнього середовища.

Оновлений курс «Методи обробки екологічної інформації» був проведений завідувачкою кафедри екології та технологій захисту навколишнього середовища Національного транспортного університету, доктором технічних наук, професором Хрутьбою Вікторією Олександрівною та доцентом кафедри транспортного права та логістики Національного транспортного університету, к.е.н., доцентом Хрутьбою Юлією Сергіївною на основі інноваційних форматів викладання для дистанційної освіти.

Кожен слухач курсу отримав доступ до платформи Moodle Університет сталого розвитку м. Еберсвальде (Німеччина), на якій розміщено відео контент та повний курс лекцій та практичних матеріалів. Слухачі курсу опанували роботу в різноманітних нових застосунках та закріпили знання з користування уже відомими (інтерактивна дошка Miro, Microsoft Excel та інші). Під час навчання слухачі розвинули навички збору і аналізу екологічної інформації, навчилися працювати зі статистичними рядами й середніми величинами, ознайомилися з видами та розробкою однофакторних математичних моделей. Використання нових підходів та програм в онлайн- навчанні дозволяють будувати активну комунікацію між викладачами та студентами, а також роблять процес сприйняття інформації цікавим та простим. Так, студенти Житомирської політехніки мали змогу позмагатись на швидкість виконання творчих завдань зі студентами Національного транспортного університету, попрацювати в командах та самостійно виконати ребуси, кросворди тощо.

Після закінчення навчання студенти та викладачі отримали сертифікати неформальної освіти про прослуховування курсу на два кредити ECTS, що відповідає 60 годинам навчання.

Дякуємо нашим партнерам, колегам та друзям за набуті знання та навички, завдяки яким, ми маємо змогу підвищувати свою професійну компетентність щодо концепцій та інструментів дистанційного та електронного навчання!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */