Студентки Житомирської політехніки взяли участь у Літній школі «Presidental rhetoric in Ukraine: leadership, channels, audiences»

Shares

4-10 червня студентки факультету національної безпеки, права та міжнародних відносин Бондар Маргарита, Ваховська Анастасія,  Гоша Каріна, Ковальчук Марта, Остринська Олесандра разом зі співорганізатором викладачем Ольгою Гордійчук взяли участь у Літній школі «Presidental rhetoric in Ukraine: leadership, channels, audiences» на запрошення Факультету політичних наук і журналістики Університету Адама Міцкевича (Познань, Польща).

Літня школа відбувалась у місті Познань та Колобжег, що на узбережжі Балтійського моря. До програми заходу були включені як лекційні заняття, презентації, дискусії, так і відвідування благодійного концерту «Jednem głosem z wolną Ukrainą», прогулянки, екскурсії до місцевих цікавинок.

Учасниці щиро дякують колегам та друзям з Польщі за запрошення, за чудову організацію та підтримку України і словом і ділом.

«Багато людей гарно попрацювало, щоб все відбулося на такому високому рівні і безкоштовно для українських учасників. Велика подяка нашим польським колегам та друзям, усім причетним. Також сердечно дякую батькам учасниць за таку чудову молодь» (Ольга, доцент кафедри філософсько-історичних студій та масових комуніацій).

«Я перший раз за кордоном і для мене це чудовий шанс дізнатися багато цікавої й корисної інформації. Дуже хочу подякувати за доброзичливу та творчу атмосферу. Скрізь відчувається, як польський народ підтримує українців» (Каріна, НБ-1).

«Це була дуже гарна можливість дізнатися та побачити багато нового. Лектори були чудовими, а програма прекрасно продумана. Ми вивчали президентську риторику на прикладі президентів України та Польщі, аналізували сильні та слабкі складові промов Володимира Зеленського та Анджея Дуди. У вільний час у нас була можливість гарно провести час, особливо запам‘яталася прогулянка морським кораблем на заході сонця»
(Марта, ПО-2).

«Літня школа з політології для мене стала ще глибшим усвідомленням ситуації в Україні, аналізом образу Президента Володимира Зеленського та його дій і вчинків протягом періоду повномасштабного вторгнення і до сьогодні. Я неймовірно вдячна програмі за можливість відвідати університет імені Адама Міцкевича у Познані, познайомитися з його викладачами та студентами, проаналізувати для себе те, як вони сприймають події в Україні. Я, як майбутній публічний управлінець, щиро радію такому міцному і дружньому польсько-українському звʼязку, який дає можливість студентам не тільки поглибити знання з певного напрямку, але й проаналізувати іноземну систему освіти та надихнутися на амбітне майбутнє, що є дуже важливим для нашої країни» (Анастасія ПУА-6).

«Найбільше з поїздки мене вразив концерт в підтримку України. Захоплююче було слухати як він розпочався з гімнів двох держав, символізуючи братерство наших народів. Я була приємно вражена від кількості гостей , які прийшли в цей вечір підтримати нас , нашу державу і показати , що вони разом із нами та готові допомагати в цій боротьбі. Відчувалася тепла атмосфера в залі і під час виступу. Дуже розчулило ще й те, що деякі поляки прийшли на концерт в вишиванках , тобто в нашому традиційному одязі, бажаючи показати свою солідарність з нами . Враження від подорожі та лекцій якнайкращі, щиро вдячна за таку можливість, так як це дуже допомагає відволіктися і отримати позитивні емоції, а що найголовніше ще й новий досвід» (Олександра, МВ-1).

«За період перебування в Літній школі з політології я дізналася надзвичайно багато корисної інформації, прослухала безліч цікавих лекцій і відкрила для себе нові теми для особистих роздумів та висновків. Усі лекції були дуже детально продумані та підготовлені. Мені як майбутньому державному службовцю, було цікаво послухати про аналіз президентської комунікації, адже це є одним із стратегічних ресурсів та завдань. Крім того, мені сподобалась лекція про історію української фотографії. Я для себе відкрила багато цікавого. Сподобалось, що впродовж навчання нам ставили багато риторичних запитань, які потребують самостійного аналізу та роздумів. Наведу приклад такого запитання «Кажуть, що 7 щасливе число. Ми маємо 7 сусідів. Але чи приносить нам це щастя?». Хочу відзначити, що організатори мали на меті не лише поглибити наші знання та розширити наш кругозір, а й дати змогу насолодитися чудовими краєвидами міста Колобжег, відпочити на березі Балтійського моря, спостерігати неймовірно гарну архітектуру Познані. У підсумку хочеться сказати, що у кожному слові, у кожному вчинку відчувалася неймовірна теплота та підтримка від польських колег. Ми сердечно вдячні за все та завжди готові до плідної та успішної співпраці» (Маргарита, ПУА-6).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */