Студент Житомирської політехніки – герой проекту “Один день з життя ВПО”

Shares

«Хочу, щоб про Житомир дізналося більше людей», — говорить 18-річний Георгій про участь у фотопроекті «Один день з життя ВПО».

Історія проекту “Один день з життя ВПО” почалася ще наприкінці лютого 2023 р. Тоді молодий фотограф Максим Вознюк вирішив показати людям, як живуть переселенці, та взяв за приклад 3 сім’ї: багатодітну (мати з вісьмома дітьми), мати з маленькою дочкою та хлопця-одинака. Як можна здогадатися, Георгій саме той хлопець-одинак, який у свої 17 років проїхав пів України заради спокою та навчання. Метою цього проекту було показати, як переселенці, які приїхали в Житомир, справляються зі своєю буденністю і, не дивлячись на труднощі, знаходять радість у житті.

18-річний Георгій Прудков – з Нікополя. Юнак згадує, коли почалися перші обстріли, вирішили їхати. Обираючи місто, зупинилися на Житомирі, бо Георгій хотів вступати до політехнічного вишу. Каже, Житомирська політехніка сподобалася найбільше. Нині хлопець вже закінчив перший курс за спеціальністю 133 “Галузеве машинобудування”.

“Взяти участь у цьому проекті запропонував мені саме фотограф, який знайшов мене через організацію, яка займається ВПО. Спочатку я не дуже хотів брати участь, але подумав і вирішив, що треба показати людям, за кого воюють ЗСУ”, – розповідає Георгій.

З початку фотосесії пройшло 3 місяці, й результати були виставлені на показ в Домі української культури, де під час відкриття виставки було сказано багато добрих слів як фотографу, його вчителю, так і переселенцям. Реалізувати фотопроєкт й відкрити виставку вдалося за підтримки гранту для обдарованої молоді від управління у справах сім’ї, молоді та спорту.

Фотовиставка працює щодня у Домі української культури. Діятиме з 12 по 21 червня: у будні з 10:00 до 19:00, у вихідні – з 12:00 до 17:00.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */