Студенти Житомирської політехніки долучилися до тренінгу на тему «Бізнес-аналіз та автоматизація»

Shares

Нещодавно магістри спеціальності 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» Державного університету «Житомирська політехніка» долучилися до тренінгу на тему «Бізнес-аналіз та автоматизація. Робота з партнерами з міжнародних організацій» за участі провідного бізнес-аналітика, кандидата технічних наук, доцента Валентина ЯНЧУКА.

Тренінг відбувся у рамках вивчення дисципліни «Менеджмент програмних систем», яку обрали магістранти групи АТ-27м як вибіркову освітню компоненту.

Досвідчений науковець-практик Валентин ЯНЧУК наголосив на важливості застосування сучасних інструментів бізнес-аналізу та автоматизації процесів для допомоги підприємствам відчутно покращити власну ефективність.

Впродовж двох годин учасники тренінгу мали можливість інтерактивно обговорити низку нагальних питань щодо особливостей використання сучасних методів у бізнес-аналізі та зважити можливі загрози, спричинені Chat GTP для аналітиків.

Під час тренінгу розглядалися можливості розвитку українського та міжнародного співробітництва, аналізувалася діяльність одного з провідних українських тренінгових закладів, які надають фундаментальні знання у сфері бізнес-аналізу – Аrt of BA.

Виявилось, що викладачі Житомирської політехніки та бізнес-аналітики Житомирщини вже тривалий час публікують спільні наукові праці у співавторстві з Art of BA.

Валентин ЯНЧУК зауважив, що бізнес-аналіз стосується не лише сфери електронних засобів, але і будь-яких галузей бізнесу та використовується учасниками у повсякденному житті.

Під час тренінгу відбулася демонстрації матеріалів компанії Sana Commerce та Art of BA, зокрема аналізувалися реальні приклади використання аналітичних інструментів для проведення первинного аналізу, тестування ідеї, аналізу необхідності зміни, підвищення ефективності маркетингових кампаній та збільшення прибутковості бізнесу загалом.

По завершенню тренінгу учасники зустрічі мали цікаву дискусію про комунікаційні технології та їх використання у роботі бізнес-аналітика. Особливий інтерес викликало питання міжнародного співробітництва та особливості спілкування з іноземними партнерами.

Відповідно, тренінг дозволив магістрам поглянути за лаштунки ще однієї професійної сфери, в якій може сповна реалізувати себе фахівець з автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій.

Інформація кафедри робототехніки, електроенергетики та автоматизації ім. проф. Б.Б. Самотокіна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */