Гостьові лекції викладачів кафедри теоретичної та прикладної лінгвістики

Shares

На запрошення колег із Хмельницького національного університету доцент кафедри теоретичної та прикладної лінгвістики Євгенія Канчура провела лекцію на тему “Переклад реалій у жанрових текстах” для студентів старших курсів бакалаврату та магістрів спеціальності “Переклад”.

Художній перекладач, який співпрацює з видавництвами “КСД” та “Віват”, Євгенія Орестівна поділилася власним досвідом вибору підходів до перекладу реалій, вмінню балансувати між підходами доместикації та форенізації. Численні питання та жвава реакція молодих колег з Хмельницького сприяли перетворенню лекції на формат активного майстеркласу.

На запрошення доктора філології Юлії Павленко (кафедра історії та теорії світової літератури, КНЛУ), Євгенія Канчура взяла участь в проєкті “Книжковий Адвент” із бесідою про роман Террі Пратчетта “Батько Вепр”.

Розмова двох літературознавиць точилася навколо вічних питань боротьби Світла й Пітьми, ролі уяви в житті людини та глибинних сенсів різдвяних традиції. Запис розмови доступний за посиланням.

Зустріч стала продовженням постійної співпраці керівника гуртка “Інтертекстуальні студії” та співголови Центру дослідження літератури фентезі при Інституті літератури НАН України ім. Т. Г. Шевченка, Євгенії Канчури з літературознавцями Київського національного лінгвістичного університету, та, зокрема, автором багатьох креативних онлайн проєктів, д.ф.н. Юлією Павленко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */