Онлайн-зустріч студентів-філологів із Катею Северц

Shares

З нагоди дня волонтера студенти-філологи 1-4 курсів мали змогу зустрітися з викладачкою Кембріджа, PhD філології, авторкою та волонтеркою Катею Северц.

Катя з перших днів повномасштабного вторгнення допомагає Україні. Серед її ініціатив – допомога родинам вимушених переселенців з дітьми, що мають розлади аутичного спектру, родинам, що мають дітей з особливим потребами, польовим медикам та біженцям.

Катя не лише підтримує людей, що опинилися у складних обставинах, вона пропагує українську культуру (та сама вивчає українську мову), організовує ярмарки та зустрічі, де разом із збором коштів на допомогу боротьбі українського народу, ведеться широкомасштабна компанія з інформування мешканців Великої Британії про культуру й ремесла наших майстрів.

Багато житомирських майстринь долучилися до проєктів Каті Северц. Отримані кошти допомагають поповнювати фронтові аптечки, купувати дорогі тренажери для відпрацювання першої допомоги у польових умовах, підтримувати родини внутрішніх переселенців, які потребують допомоги.

Студенти з захопленням слухали про академічну роботу пані Северц, ставили безліч питань про її навчання та роботу спочатку в Техасському університеті (де вона здобула наукові ступені) та в Кембріджі, дізнавалися про різні підходи до навчання на двох континентах. Катя також поставила нашим студентам кілька питань, зокрема про їхню думку щодо перспектив аудиторного та дистанційного навчання. Учасникам розмови не хотілося розходитися, тому щиро сподіваємося на продовження спільної праці.

Зустріч була організована куратором ПЛ-3, доцентом кафедри теоретичної та прикладної лінгвістики, Євгенією Канчурою, яка є постійним партнером Каті у її волонтерських проєктах. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */