Результати конференції «Перспективи розвитку гірничої справи та раціонального використання природних ресурсів»

Shares

17 листопада 2022 року на базі Державного університету «Житомирська політехніка» з використанням дистанційних технологій відбулась IХ Всеукраїнська науково-практична конференція студентів, аспірантів та молодих вчених «Перспективи розвитку гірничої справи та раціонального використання природних ресурсів».

Проведення конференції є традиційним і проходить щорічно, організатором конференції є кафедра маркшейдерії та гірничих технологій та будівництва ім. проф. Бакка М.Т. факультету гірничої справи, природокористування та будівництва Державного університету «Житомирська політехніка».

На конференцію було подано близько 50 тез із провідних закладів вищої освіти, що проводять науково-технічну діяльність в галузі гірництва: Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», Національний університет водного господарства та природокористування, Національний технічний університет «Дніпровська політехніка», Інститут геологічних наук НАН України.

На початку пленарного засідання конференції̈ з вітальним словом до учасників звернулися: декан факультету гірничої справи, природокористування та будівництва Житомирської̈ політехніки Котенко Володимир Володимирович, заступник декана Шамрай Володимир Ігорович, в.о. завідувача кафедри маркшейдерії Шлапак Володимир Олександрович. Було заслухано доповіді, присвячені актуальним проблемам гірничої галузі, особливо хочеться відмітити наступні доповіді:

    • «Хімічна ідентифікація кварцу – мінералу широкого застосування», Доповідач: старший науковий співробітник Інституту геологічних наук НАН України Охоліна Тетяна Вячеславівна;
    • «Керування якістю буро-вибухових робіт на підприємствах щебеневої сировини», Доповідач: студент 1 курсу ОР «Магістр», Пико Віталій Олександрович;
    • «Використання безпілотних літальних апаратів для звітності та створення маркшейдерської документації», Доповідач: студент 1 курсу ОР «Магістр», Горшкальов Павло Васильович;
    • «Оцінка зміни оптичних показників поверхні природного каменю після її хімічної обробки», Доповідач: студент 2 курсу ОР «Магістр», Войтенко Богдан Віталійович;
    • «Виконання аерофотограметричної зйомки», Доповідач: студент 2 курсу ОР «Магістр», Янович Олександр Анатолійович;
    • «Вимірювання дози флокулянтів при водопідготовці на каменеобробних підприємствах», Доповідач: студент 2 курсу ОР «Магістр», Пулін Владислав Олександрович.

Також, було презентовано проєкт «Інтеграція рамок та норм ЄС в сфері індустрії блочного каменю в Україні», який є першим проєктом такого типу в Державному університеті «Житомирська політехніка» та першим проєктом Erasmus+ в Україні з орієнтації гірничої освіти на норми ЄС (доповідач: Кириленко Ніна). Рішенням організаційного комітету конференції ухвалено пропозицію створення в наступному році секції конференції, присвяченій європейським дослідженням у сферах гірництва та промислової екології.

Виступи доповідачів конференції̈ супроводжувались активною дискусією за участю науково-педагогічного персоналу кафедр факультету гірничої справи, природокористування та будівництва.

Щиро дякуємо усім учасникам конференції̈ за її плідну роботу!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */