Викладач Житомирської політехніки Вадим Слюсар – член журі в обласному турнірі юних журналістів

Shares

Завідувач кафедри філософсько-історичних студій та масових комунікацій Вадим Слюсар взяв участь у якості члена журі в обласному турнірі юних журналістів. Захід організований Центром позашкільної освіти для дітей та молоді Житомирської обласної ради.

У цьому році змагалися 8 команд, кожна з яких виступала у ролі Доповідача, Опонента та Рецензента щодо одного із запропонованих завдань за журналістською тематикою. Вони представляли свої територіальні громади: Житомирську, Бердичівську, Коростишівську, Новогуйвинську, Черняхівську, Коростенську, Пулинську та Любарську. Найбільш бурхливе обговорення викликали проблеми дотримання журналістських стандартів, зокрема під час війни, ролі регіональних медіа у цей період. Також юні журналісти шукали інструменти оновлення діяльності друкованих ЗМІ, щоб вони й надалі займали свою частку у вітчизняному просторі, а не тихенько зникали з нього. Цікавим був медіа-батл щодо особливостей діяльності блогерів та професійних журналістів.

 «Сьогодні був приємно вражений рівнем підготовки учасників і сподіваюся, що вони у майбутньому оберуть журналістику своєю професією. Варто врахувати, що у школах, як правило, немає дисциплін з журналістики, тому величезна заслуга у підготовці наставників – вчителів, які дуже ґрунтовно підійшли до цього. Юні акуленята пера продемонстрували вміння аргументовано відстоювати власну позицію та критично аналізувати виступи опонентів», – коментує враження від турніру Вадим Слюсар.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */