Еразмус+: студентська мобільність до Університету Південної Богемії (Чехія)

Shares

Юлія Шевченко, студентка Державного університету «Житомирська політехніка», факультету бізнесу та сфери обслуговування, вже на початку квітня розпочала навчання на Півдні Чехії в м. Чеське-Будейовіце на базі Університету Південної Богемії, взявши участь у проєкті Еразмус+.

«Університет, кампус та викладачі з перших днів надихнули на навчання та активне студентське життя. Сучасні аудиторії в окремих корпусах вісьмох факультетів, величезна триповерхова бібліотека, в якій студенти проводять більшість свого вільного часу за виконанням завдань та підготовкою до іспитів, чотири будівлі гуртожитку з сучасним ремонтом, окрема будівля їдальні та студентська “Kampa”. Всі вони зручно розташовані та утворюють вражаюче студентське містечко», – розповідає студентка.

Перед поїздкою Юлія обрала курси для вивчення в приймаючому ЗВО, серед яких «Business English», «Management of Services», «International Trade»; вперше опанувала курси з «Marketing Communication» та «International Marketing». І хоча вивчення матеріалу англійською мовою давалося непросто, студентці вдалося на відмінно скласти екзаменаційно-залікову сесію на базі закордонного ЗВО. До того ж, Юлія розпочала активно працювати над написанням бакалаврської роботи.

«Хоча багато часу я проводила на заняттях, за виконанням домашньої роботи в бібліотеці та роботою над підсумковими проєктами, я все ж рада поділитись і частинкою свого студентського життя не в стінах економічного факультету чи бібліотеки. Завдяки ESN club (Erasmus Student Network), я познайомилася з іншими студентами по програмі обміну з Туреччини, Іспанії, Португалії, Греції, Мексики, Словаччини та Франції. Моє студентське життя було насичене щомісячними вечірками різних культур, де ми ділилися кулінарними особливостями та традиціями своїх країн під час італійського, турецького та мексиканського культурних вечорів; брали участь пішохідному поході у гори, організовували суботні барбекю-вечірки, відвідували міжуніверситетські хокейні матчі, тощо. Крім цього, я знайшла хороших друзів серед чеських студентів».

Участь у програмі міжнародної академічної мобільності Еразмус+ це неабияка цілком доступна можливість для обмінів з метою навчання та стажування, яка водночас відкриває широкий світ для здобувача вищої освіти з її унікальними освітніми, мовними та культурними особливостями.

«Виявляється, дуже круто потрапити в мовне середовище, де ти не маєш шансу говорити рідною мовою, але водночас висловлюєш свої думки на абсолютно різні теми англійською, вільно дискутуєш з викладачем із Канади та спокійно сприймаєш інформацію під час пар викладача із Австралії. Інші чеські студенти, з якими мені вдалось познайомитись, були супер дружелюбними та готовими прийти на допомогу у будь-який момент. З новими друзями я мала нагоду поїхати до Австрії, побувати в Празі та відвідати визначні місця неймовірного міста Чеське-Будейовіце…», із захопленням ділиться враженнями Юлія.

Сподіваємося, що цей семестр запам’ятається Юлії Шевченко як один із найкращого та найкориснішого досвіду в її академічному житті. Щиро вдячні керівництву та професорсько-викладацькому персоналу Університету Південної Богемії за теплий та дружелюбний прийом нашої студентки у такий до болю непростий для всіх українців час.

Слава Україні!

Бажаємо подальшого ще більш прогресивного та невпинного розвитку Житомирській політехніці у розширенні горизонтів співпраці з закордонними ЗВО!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */