Відкрита лекція на тему «Накопичення та фінансовий захист»

Shares

23 квітня для здобувачів груп МО-71, ПВ-9, МО-70, ФБС-8, ФБС- 9К, ФБС-7, ФБС-8К було проведено відкриту гостьову лекцію на тему «Накопичення та фінансовий захист». Запрошеними лекторами були співвласниця компанії «StarLife» Орловська Тетяна і фінансовий консультант Романчук Роман.

«StarLife» – це провідний посередник у сфері убезпечення життя, основним напрямком діяльності якого є консультації з питань фінансового забезпечення, накопичення капіталу та страхового захисту. В межах зустрічі запрошеними лекторами було висвітлено такі теми:

  • Система пенсійного забезпечення: лектори охарактеризували поточну ситуацію з призначенням пенсії за солідарною системою загальнообов¢язкового державного пенсійного страхування та надали прогнози щодо її розвитку в майбутньому.
  • Правило трьох «Р»: лектори пояснили зв¢язок  між робочим, резервним та розхідним (витратним) капіталом.
  •  Фактори надійності страхової компанії: лектори надали прикладні поради щодо вибору страхової компанії (на прикладі міжнародної страхової компанії «MetLife»).
  • Фінансовий план доходів та витрат на місяць: лектори навели приклади формування бюджету родини для цілей збереження коштів для накопичення або страхування.
  • Рекомендації щодо фахової фінансової літератури: лектори порекомендували книги, які допоможуть вивчити теми з організації фінансових ресурсів та формування заощаджень.

Захід було проведено відповідно до плану роботи зі стейкхолдерами, що передбачає залучення експертів та практиків до аудиторних занять для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальностей 073 «Менеджмент», 072 «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок» і 076 «Підприємництво та торгівля».

Щира подяка шановним гостям за проведення корисної та цікавої лекції!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */