Екологічний форум «Ліси України: виклики, наука та безпека» у Житомирській політехніці

Shares

Сьогодні в стінах Державного університету «Житомирська політехніка» відбувається Екологічний форум «Ліси України: виклики, наука та безпека».

Житомирська політехніка стає центром підготовки висококваліфікованих фахівців для лісової галузі України! Напрям лісового господарства не є новим для нашого університету, адже вже протягом більше десяти років здійснюються активні наукові дослідження та реалізуються міжнародні проєкти відповідної тематики.

Відкриття спеціальності 205 «Лісове господарство» є нашим черговим внеском у справу збереження та відновлення лісових екосистем, які є безцінним надбанням нашої країни, а головне ми прагнемо здійснювати підготовку нової генерації лісників – не просто спеціалістів, а свідомих та відповідальних професіоналів, які зможуть ефективно працювати над подоланням екологічних наслідків війни та забезпеченням сталого розвитку лісів.

Програма нашого форуму була надзвичайно насичена та різноманітна. Провідні фахівці галузі, науковці та представники влади працювали над широким колом питань – від впливу військових дій на ліси до інноваційних методів лісовідновлення та гуманітарного розмінування лісових територій.

Гості та учасники екологічного форуму представляли наступних наших стейкхолдерів:

🌿 Житомирська обласна військова адміністрація, районні адміністрації;

🌿 ДП «Ліси України»;

🌱 Столичний лісовий офіс ДП «Ліси України»;

🍃 Державна екологічна інспекція Поліського округу;

🌿 Головне управління з реагування на надзвичайні ситуації Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Житомирській області;

🌱 Житомирське обласне комунальне агролісогосподарське підприємство Житомироблагроліс Житомирської обласної ради;

🍃компанія «ГК ГРУП»;

🌿ТОВ «ЕКО-МБ».

Такий синергетичний підхід, який об’єднує зусилля держави, освіти, науки та громадськості, є запорукою успішного відродження лісів України!

Більше фото за посиланням

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */