Круглий стіл зі стейкхолдерами щодо обговорення змісту та перспектив розвитку освітньо-професійних програм зі спеціальності 051 «Економіка»

Shares

На кафедрі фінансів та цифрової економіки Державного університету «Житомирська політехніка» 18 квітня 2024 року відбулося публічне обговорення проєкту освітньо-професійної програми «Цифрова економіка» першого (бакалаврського) та проєкту освітньо-професійної програми «Економіка» другого (магістерського) рівнів вищої освіти за спеціальністю 051 «Економіка». Засідання круглого столу стало майданчиком для плідної співпраці з підвищення якості підготовки здобувачів вищої освіти з економіки відповідно до запитів внутрішніх і зовнішніх стейкхолдерів.

Робота круглого столу розпочалася зі звернення до учасників зустрічі гаранта освітньої програми першого (бакалаврського) рівня, доцента Наталії Овандер та гаранта освітньої програми другого (магістерського) рівня, доцента Світлани Обіход. Вони висвітлили зміст і структуру оприлюднених на сайті Житомирської політехніки для публічного обговорення проєктів освітньо-професійних програм, цілі та особливості освітніх програм, освітні компоненти, які сприяють формуванню загальних та фахових компетентностей. Модератором заходу була Юлія Богоявленська, доцент кафедри фінансів та цифрової економіки.

Гаранти повідомили, що робочими групами враховані попередні рекомендації роботодавців і представників органів місцевої влади, представників академічної та наукової спільноти, випускників, здобувачів вищої освіти та науково-педагогічних працівників кафедри. Це стало можливим завдяки проведеному опитуванню роботодавців з використанням інформаційно-комунікаційних технологій та соціальних мереж.

В обговоренні програм підготовки здобувачів вищої освіти зі спеціальності 051 «Економіка» взяли участь:

  • начальник відділу інвестицій та підприємництва Департаменту економічного розвитку Житомирської міської ради Марина Білоус;
  • фінансовий директор ПрАТ «Ліктрави» Ольга Прус;
  • начальник управління персоналу Головного управління ДПС у Житомирській області Ольга Казанцева;
  • адміністратор проєктів установи «Агенція регіонального розвитку Житомирської області» Віталія Кліментьєва;

У жвавій дискусії також взяли участь наші випускники та здобувачі вищої освіти, зокрема:

  • економіст планово-аналітичного відділу ДП «Крупозавод Озерянка» ТОВ «ІПС» Людмила Бойко (випускниця, група ЕПМ-20);
  • бухгалтер ТОВ «КЕП ІНТ» Анна Краснобока (випускниця, група ЕПМ-19);
  • Діана Конончук (група ЕПМ-21);
  • Олег Талько (група ЕПМ-21;

Спеціалісти центру розвитку професійної кар’єри Житомирської політехніки:

  • Каміла Похільченко;
  • Катерина Дем’янчук (група ЕК-5);
  • Анастасія Мікрюкова (група ЕК-5);
  • спеціаліст відділу фандрайзингу Житомирської політехніки Крістіна Гангало (група ЕК-6);
  • Євгеній Кулак (група ЕК-7);

Кафедра фінансів та цифрової економіки щиро дякує шановним стейкхолдерам за приділений час та критичний перегляд представлених освітньо-професійних програм, висловлення справедливих зауважень. Для нас було важливо почути конструктивну критику та пропозиції щодо удосконалення підготовки здобувачів вищої освіти за освітніми ступенями «бакалавр» і «магістр» спеціальності 051 «Економіка». Рекомендації будуть розглянуті на засіданні кафедри фінансів та цифрової економіки та опрацьовані на засіданнях робочих груп з підготовки ОПП для подальшого оновлення відповідних програм.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */