Міжнародна академічна мобільність студентки спеціальності 071 «Облік і оподаткування» у Вищій школі економіки, Чехія

Shares

У другому семестрі 2023-2024 н.р. студентка групи ОО-6 спеціальності 071 «Облік і оподаткування» Мостіпака Ірина навчається в одному з провідних університетів Центрально-Східної Європи – Вищій школі економіки (Vysoká škola ekonomická) у м. Прага, Чехія.

Це найбільший та найпрестижніший державний університет Чехії з бізнес-освіти, який складається з шести факультетів:

  • фінансів та бухгалтерського обліку
  • міжнародних відносин
  • бізнес-адміністрування
  • інформатики та статистики
  • менеджменту та економічного факультету

Університет нараховує близько 15 000 студентів, серед яких понад 20% – іноземні студенти. Він відомий своєю високоякісною освітою та активними міжнародними зв’язками, що надають студентам широкі можливості для професійного розвитку.

Вища школа економіки активно підтримує міжнародну мобільність студентів, що відкриває безліч можливостей для їхнього особистого та професійного розвитку. Така мобільність не лише підвищує академічний рівень студентів, але й допомагає їм розвивати широкий спектр компетенцій і навичок. Вони вчаться самостійності та самоорганізації, адаптуватися до нових умов і середовищ, а також вирішувати труднощі та виклики. Спілкування зі студентами з різних країн світу, обмін досвідом та ідеями, а також спільні проєкти перетворюють навчання на захопливу подорож до нових знань та самопізнання.

Особливо цінним є досвід взаємодії з іноземними студентами та викладачами, що допомагає розширювати горизонти та поглиблювати розуміння різноманітних культур і підходів до навчання.

Після першого місяця перебування у Вищій школі економіки Ірина висловила свої враження:

«Можливість взяти участь у програмі академічної мобільності, яку надав мені Державний університет «Житомирська політехніка» та кафедра інформаційних систем в управлінні та обліку для мене перш за все це нові знання, розвиток, досвід, знайомства та звісно подорожі.

Мої враження від перебування у Празі є неймовірними! Зустріла Прага похмурою, але вже весняною погодою. Перший тиждень – це були прогулянки та екскурсії містом, нові друзі та враження. Коли почалося навчання у Вищій школі економіки, студентське життя стало ще більш наповненим. Загалом навчання цікаве, як за формою викладання, так і за змістом. Також маю можливість отримувати безліч нової та корисної інформації щодня.

І хочу сказати, для тих, хто тільки думає про участь в подібних програмах: «Вивчайте англійську мову, пробуйте, не бійтесь переїзду та інших труднощів і у вас все вийде!».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */