Візит здобувачів ВСП «Житомирського торговельно-економічного фахового коледжу Державного торговельно-економічного університету»

Shares

12 березня 2024 року відбувся візит до Житомирської політехніки здобувачів Відокремленого структурного підрозділу «Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету». Здобувачі освітньої програми «Інформаційна діяльність підприємства» у супроводі викладача циклової комісії інформаційно-математичних дисциплін Ганни Зінченко ознайомилися з інфраструктурою університету, відвідали спеціалізовані лабораторії та Інноваційний хаб Житомирської політехніки.

Почався візит з відвідування Інтерактивного музею науки і технологій «Політехнік», який створений силами здобувачів та випускників Житомирської політехніки, за участі студентської лабораторії мехатроніки. В музеї відвідувачі мали змогу ознайомитися з цікавими інтерактивними експонатами, що демонструють різноманітні фізичні явища та процеси та на практиці перевірити виконання тих чи інших законів фізики, зокрема механіки, оптики, акустики, електродинаміки тощо.

Продовжилась екскурсія відвідуванням Інноваційного хабу Житомирської політехніки та зокрема лабораторії мехатроніки «MechLab», де працівники лабораторії розповіли про створені та поточні проекти, які на даний час реалізуються силами лабораторії.

Далі гості відвідали ряд спеціалізованих лабораторій факультету комп’ютерно-інтегрованих технологій, мехатроніки і робототехніки. Доцент кафедри Олександр Підтиченко та асистент Даниїла Ткачук розповіли про освітні програми кафедри та продемонстрували лабораторне устаткування з вивчення мікропроцесорних систем, програмування контролерів, засобів мобільної робототехніки, безпілотних літальних апаратів тощо, яке зараз використовується в освітньому процесі кафедри.

В лабораторії автоматизації технологічних процесів та виробництв доцент Олександр Добржанський розповів про нові стенди для вивчення промислової автоматики, а також про ряд дисциплін в межах спеціальностей факультету, пов’язаних з програмуванням контролерів, веб-інтерфейсів, SCADA-систем, прикладним програмуванням тощо.

Ознайомитися з особливостями майбутньої вступної кампанії 2024 року гості змогли завдяки виступу відповідального секретаря приймальної комісії університету Анатолія Дикого. Відвідувачі дізналися про нові можливості для абітурієнтів, створені в університеті, змогли отримати відповіді на найбільш актуальні питання, пов’язані із складанням НМТ та процедурою вступу.

Також відвідувачі ознайомилися із іншими лабораторіями університету. Наприклад в межах однієї з лабораторій – зі стендами для вивчення теплотехнічних систем та систем водопостачання.






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */