Етика політтехнолога: про що не напишуть у підручниках

Shares

12 березня 2024 року студенти Житомирської політехніки мали змогу поспілкуватися з професійним політтехнологом Мирославом Цимайлом. Здобувачі спеціальностей 033 «Філософія», 052 «Політологія», 014.16 «Середня освіта (Захист України)» ознайомилися з досвідом проведення успішних політичних кампаній, у яких використовувалися різноманітні методи піару для створення позитивного ставлення серед виборців.

Запрошений спікер відмітив зацікавленість молоді темою та поділився своїм враженням від комунікації: «Студенти молодці. У такому форматі веду вперше, звик з аудиторією спілкуватися наживо. Цікаві питання, відчувається, що люди підготовлені. Звичайно, цікаво ділитися власним досвідом, якщо є така можливість. Я розумію, що мій досвід дещо відстає від сучасного. Зараз у нас немає виборчих кампаній, тому складно говорити про сучасні технології. Дещо лякають технічні заходи – віддаляються від виборця, немає спілкування».

Здобувачі зазначають, що ця зустріч залишила у їх пам’яті лише позитивні емоції: «Як би це банально не звучало, але захід був мегацікавий. Зануритися у світ передвибочих інтриг, «побачити» закулісся змагань між кандидатами, їх перемоги та поразки – усе це можливо було здійснити завдяки розповіді пана Мирослава. Це людина, котра не раз допомагала кандидатам перемагати та очолити бажану посаду», – студентка 2 курсу ОПП «Масові комунікації. Коучинг та консалтинг» Марина Д’якова.

Крім того, вони відмічають сильну інформаційну насиченість, котра дала широке розуміння практичного досвіду проведення політичних кампаній: «Захід був цікавий, бо не кожного дня є можливість послухати експерта, який знає свою справу не тільки у теорії, але й на практиці. Не скажу, що це суттєво змінило мій погляд на ті чи інші речі, проте я отримав нові знання і це було цікаво», – здобувач 2 курсу спеціальності «Політологія» Михайло Тарасюк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */