Співпраця кафедри теоретичної та прикладної лінгвістики з Українською Вікіпедією

Shares

13 березня відбулася онлайн зустріч з членом правління Української Вікіпедії, нейробіологом Олексієм Болдирєвим,  доцентом Київського академічного університету та науковим співробітником НАН України. Ця зустріч надала можливість майбутнім прикладним лінгвістам ознайомитися з різноманітними українськими платформами популяризації  науки, адже Олексій Болдирєв є також науковим редактором порталу “Моя наука”, співзасновником акції “Дні науки” та ютуб-каналу “Наукуїмо”.

Вміння грамотно працювати з інформацією, оцінювати достовірність джерел та розвивати критичне мислення – необхідні навички будь-якого молодого дослідника. Вміння поширювати інформацію в українському сегменті інтернету та доносити перекладені статті до світової спільноти – одна з професійних навичок прикладного лінгвіста, яку наші студенти здобувають вже на першому році навчання.

Кафедра теоретичної та прикладної лінгвістики має довготривалу співпрацю з активістами Української Вікіпедії,  зокрема з Олексієм Болдирєвим, якій цього року увійшов до правління цієї спільноти.
Наші студенти проходять практику на базі вікіпедії, перекладають та розміщують статті, присвячені, зокрема житомирським письменникам (у співпраці з Житомирським краєзнавчим музеєм, а саме його літературним відділенням). Первинні навички опрацювання джерел молодь здобуває під час засідань гуртка «Інтертекстуальні студії» (керівник – доцент кафедри ТПЛ, Євгенія Канчура). 

Ми дякуємо пану Олексію за постійну співпрацю та працюємо на розбудову українського інформаційного простору й розповсюдження знання про Україну в світі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */