Розширення напрямів міжнародної співпраці Житомирською політехнікою з Akdeniz Üniversitesi

Shares

Житомирська політехніка є флагманом в освітній, науковій та міжнародній діяльності регіону та одним з університетів, який має високі рейтинги за цими напрямами не тільки в Україні, а й в інших країнах світу. Так, в продовження розвитку цих напрямів представники університету відвідали Akdeniz Üniversitesi (Середземноморський університет, Туреччина).

Akdeniz Üniversitesi – це державний дослідницький університет, в якому навчається 65000 студентів. До його складу входять 26 факультетів, 7 інститутів, 6 вищих шкіл, 3 професійні коледжі, 57 науково-дослідницьких центрів, консерваторія і університетська клініка. За національним консолідованим рейтингом університет займає 7 місце в Туреччині, а також 5 місце за кількістю академічних публікацій.

Завідувачами кафедри менеджменту, бізнесу та маркетингових технологій, д.е.н, проф. Тетяною Остапчук та кафедри інформаційних  систем в управлінні та обліку, д.е.н., проф. Сергієм Легенчуком було підготовлено 16 лекцій за такими напрямами, як: маркетинг-менеджмент, діджитал інструменти для маркетингу, багатоканальний маркетинг, діджитал економіка, діджитал інструменти для проведення наукових досліджень. Лекції були прочитані здобувачам ступеня доктора філософії. Окрім прочитаних лекцій, були проведені також обговорення з завідувачем кафедри маркетингу факультету прикладних наук, доц., phd Raife Meltem Yetkin Özbük та завідувачем кафедри економіки та фінансів факультету бізнес-адміністрування, доц., phd Aslihan Kiymalioglu, а також з їх здобувачами ступеня доктора філософії, напрямів наукових досліджень та шляхів їх реалізації за допомогою діджитал інструментів.

Окрім того, відбулися робочі зустрічі з деканом факультету прикладних наук, доц., phd Ramazan Erturgurt, деканом факультету соціальних наук, проф., phd Tennur Yerlisu Lapa, на яких обговорювалися можливості взаємного включення до складу редколегій фахових видань обох університетів представників Akdeniz Üniversitesi та Державного університету «Житомирська політехніка», а також підготовки спільних наукових публікацій. З керівником підрозділу академічної мобільності офісу міжнародних справ Dilek Hale Aybar були обговорені подальші напрями можливої міжнародної співпраці за програмами MevLana та Erasmus+.

Всебічне розширення всіх напрямів освітньої та наукової діяльності на міжнародному рівні є можливим завдяки потужній підтримці керівництва університету, тому висловлюємо слова щирої подяки за підтримку ректору університету, д.е.н., проф. Віктору Євдокимову та першому проректору, д.е.н., проф. Оксані Олійник за активний розвиток міжнародних зв’язків та можливість зростання за професійним рівнем.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */