Участь НПП кафедри комп’ютерної інженерії та кібербезпеки та студентів магістрів спеціальності 125 «Кібербезпека» у Trellix Cyber Month

Shares

Ринок рішень із кібербезпеки є динамічним, на ньому постійно з’являються нові компанії – виробники апаратних і програмних рішень різного призначення. Деякі з компаній програють конкурентну боротьбу і припиняють свою діяльність, інші – об’єднуються, щоб стати конкурентоздатнішими. Однією з нових потужних компаній, яка була створена шляхом об’єднання відомих світових  кібербезпекових гравців McAfee Enterprise та FireEye, є компанія Trellix.

Компанія Trellix пропонує кібербезпекові рішення різного призначення, зокрема, Trellix XDR Platform, Endpoint Protection Platform, Data Protection Platform, Security Operations and Analytics Platform, Network Security Platform, Email Security Platform, Cloud Security Platform, а фахівці компанії проводять системну просвітницьку та маркетингову діяльність, організовуючи очні та онлайнові заходи для професіоналів та студентів.

Одним із таких заходів, до якого долучилися науково-педагогічні працівники кафедри комп’ютерної інженерії та кібербезпеки, а також здобувачі вищої освіти магістерської освітнього програми «Кібербезпека» Житомирської політехніки був Місяць кібербезпеки від компанії Trellix (Trellix Cyber Month). Він розпочалася ще 17 лютого 2022 року доповіддю “Мистецтво захисту бар’єрів”, але, на жаль, через війну організатори були змушені його перервати, відновивши у червні 2022 року.

У межах цього заходу студенти та викладачі взяли участь у серії з чотирьох онлайнових професійних заходів, а саме у вебінарах:

Trellix Cyber Month – Місія нездійсненна: безпека без EDR (02.06.2022 р.)

Trellix Cyber Month – Русскій ваєнний інсайдер ідьот… без ваших даних. Trellix DLP (09.06.2022 р.)

Trellix Cyber Month – Аткуда готовілось нападєніє: корпоративна пошта як перша ланка Kill Chain (16.06.2022 р.)

Trellix Cyber Month – SIEM vs Хакери: розбір кейсів атак (23.06.2022 р.)

На цих вебінарах провідні фахівці компанії Trellix та компаній-партнерів  представили різні програмні платформи та рішення з кібербезпеки, провели аналіз їх слабких і сильних сторін, продемонстрували варіанти практичного застосування, надали рекомендації щодо кращих практик впровадження та відповіли на питання присутніх учасників.

Участь у цьому вебінарі надала можливість як здобувачам освіти, так і викладачам ознайомитися з досвідом застосування різних класів сучасних кібербезпекових рішень. Деякі практики та методики вже заплановані до впровадження у освітній процес при викладанні освітніх компонент Тестування на проникнення, виявлення та розслідування інцидентів кібербезпеки, Тестування на проникнення, етичний хакінг та цифрова криміналістика Моніторинг, аудит та управління системами кібербезпеки, які є складовими бакалаврської та магістерської освітньо-професійних програм «Кібербезпека» Державного університету «Житомирська політехніка».

Кафедра комп’ютерної інженерії та кібербезпеки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */