Участь викладачів кафедри комп’ютерної інженерії та кібербезпеки в on-line семінарі від компанії OCTAVE DEFENCE

Shares

17 червня 2021 року відбувся On-Line семінар від компаній OCTAVE DEFENCE та BAKOTECH присвячений методам управління інформацією про безпеку та подіями безпеки (SIEM, Security Information & Event Management), а також проблемам організації центрів кібероперацій (SOC, Security Operations Center).

До події долучилися науково-педагогічні працівники кафедри комп’ютерної інженерії та кібербезпеки Єлизавета Байлюк, Олена Головня, Надія Лобанчикова, Олександра Покотило, Олександр Пірог та Андрій Єфіменко. Тематика доповідей семінару була присвячена питанням побудови комплексних систем менеджменту інформації щодо інцидентів кібербезпеки та побудові центрів інформаційної безпеки в організаціях різного рівня.

Фахівець компанії OCTAVE DEFENCE Олексій Севонькін представив доповідь «Навіщо системі кібербезпеки відстежуваність Real-Time або чому SIEM не дорівнює SOC», присвячену відстежуваності систем у режимі реального часу. Доповідач наголосив на актуальності теми в умовах пандемії, розповів про основні ризики компаній в цих умовах, типи інцидентів кібербезпеки та проблеми їх розслідування у різних зонах, зокрема, на кінцевих точках та серверах.

На семінарі значна увага була приділена практичному застосуванні відповідних технічних та технологічних рішень з кібербезпеки. Інженер компанії Модест Велчев провів докладну демонстрацію функціоналу  платформи Alient Vault. Олексій Севонькін теж долучився до цієї частини семінару і поділився досвідом використання платформи Alient Vault компанією OCTAVE DEFENCE у проектах побудови SOC для своїх замовників. Далі точилася жвава дискусія щодо проблем побудови комплексних рішень з кібербезпеки організацій, до якої долучилися і представники Житомирської політехніки.

Наприкінці семінару організатори запропонували всім учасникам взяти участь у вікторині з комплексного кіберзахисту організацій, за результатами одне з призових місць та подарунок від компанії виборов доцент кафедри комп’ютерної інженерії та кібербезпеки Олександр Пірог.

Отриманий викладачами досвід є надзвичайно важливим і актуальним для провадження освітнього процесу спеціальності 125 Кібербезпека, а саме освітніх компонент «Управління кібербезпекою», «Кібероперації», «Комплексні системи захисту інформації» та ін.

Кафедра комп’ютерної інженерії та кібербезпеки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */