Лекція з кібербезпеки для студентів Житомирської політехніки від фахівців компанії ТОВ «Інфопульс»

Shares

Вже кілька років поспіль Державний університет «Житомирська політехніка»  активно співпрацює з однією з провідних українських ІТ-компаній – компанією ТОВ «Інфопульс». Ця співпраця здійснюється у межах укладеного договору про партнерство і співробітництво та забезпечує взаємну вигоду як для університету, так і для компанії, а саме: студенти проходять практику на базі компанії, випускники працевлаштовуються на позиціях ІТ-фахівців компанії, представники компанії залучаються до сумісних очних та онлайнових подій тощо.

Черговим етапом взаємодії між компанією та університетом було проведення 16 червня 2021 року онлайн-зустрічі для студентів спеціальностей 123 «Комп’ютерна інженерія» та 125 «Кібербезпека». Під час цієї зустрічі менеджером компанії Марією Сіговою було проведено презентацію напрямків діяльності компанії, а фахівцем з кібербезпеки Олександром Жуковим було проведено лекцію на тему “The Role of SOC in Cyber Security”, присвячену питанням організації центрів кібероперацій (SOC) великих компаній, особливостями їх функціонування в умовах змінних кіберзагроз, вимогам до фахівців таких центрів тощо.

Від університету до лекції долучилися студенти 2-го курсу груп КІ-19-1, КБ-19-1, КБ-19-2, для яких участь у заході здійснювалася в межах технологічної практики на базі лабораторій кафедри комп’ютерної інженерії та кібербезпеки, та студенти 3-го курсу груп КІ-4, КБ-2, для яких участь здійснювалася як складова виробничої практики, а також всі бажаючі. Окрім студентів у заході взяли участь всі науково-педагогічні працівники кафедри. Загалом учасниками події стали більше 90 осіб.

Приємною фінальною несподіванкою для студентів було проведення онлайнової гри-конкурсу на краще знання та розуміння питань, розглянутих у лекції. Його переможцями стали Олег Андрусенко (3 курс, група КІ-3), Михайло Гончаров (3 курс, група КБ-2), Андрій Ференз (1 курс, група КБ-20-1).

Висловлюємо подяку представниками компанії «Інфопульс» Аліні Близнюк, Марії Сіговій, Олександру Жукову за актуальний захід.

Кафедра комп’ютерної інженерії та кібербезпеки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */