Директор «Бізнес освітнього альянсу» розповіла студентам ЖДТУ про стандарти фінансової звітності

Shares

Студенти факультету обліку і фінансів Житомирського державного технологічного  університету 9 вересня прослухали лекцію «Світові тенденції в професії», яку для них організувала кафедра економічної безпеки, публічного управління та адміністрування за сприяння проректора  Віктора Євдокимова.

Під час заходу Олена Баришнікова, директор «Бізнес освітнього альянсу» ‑ лідируючої національної мережі, що сприяє розвитку і вдосконаленню знань і навичок з управління бізнесом в умовах глобалізації економіки,  спілкувалася зі студентами і розповідала  про міжнародні стандарти фінансової звітності.

«Я звикла працювати з дорослою аудиторією фахівців  і нині маю перший досвід проведення лекцій та презентації у вищій школі для тих, хто лише йде у професію. Думаю, це буде корисно усім. Маємо домовленості з університетом про подальшу співпрацю, бо я безумовно готова ділитися знаннями зі студентами», – відзначила на початку лекції Олена Баришнікова.

Про передумови появи міжнародних стандартів вона розповіла на прикладі окремого міста, де взялися будувати залізницю  за кошти акціонерів.

«Світом фінансів здавна керує капітал. Цю формулу ніхто не відміняє. Завжди той, хто має кошти і вкладає їх у справу, перш за все має на меті отримати прибуток. Цей процес супроводжують ризик і страх – констатує Баришнікова. – Але треба постійно ризикувати задля отримання прибутку, бо гроші не мають десь залягати, а постійно працювати. Бізнесу без ризику не існує, а прибуток – це винагорода за ризик».

У своєму виступі лектор акцентувала увагу на кількох основних темах:  історія виникнення та розвитку Міжнародних стандартів фінансової звітності (МСФЗ), український вибір на користь цих стандартів, проблеми на шляху до впровадження стандартів, програми професійних сертифікацій.

«Ми запрошуємо на зустрічі фахівців із галузі економіки, керівників консалтингових компаній, а також провідних роботодавців нашого регіону та України загалом. Після таких лекцій студенти мають не лише теоретичні знання, але й певною мірою практичний досвід, адже розуміють, які вимоги перед ними ставить роботодавець. Визначають пріорітети і розставляють акценти на тому, на що їм варто звернути увагу у ході навчання, аби бути затребуваними на ринку праці,  – розповідає декан факультету обліку і фінансів Олена Лаговська. – Олена Баришнікова – це відомий фахівець у галузі тренінгових програм, керівник кампанії. Цей захід цікавий також і викладачам, адже «Бізнес освітній альянс» виступає провайдером Інституту фінансових бухгалтерів, який  дозволяє отримувати усі міжнародні сертифікати,  що є запорукою успішного працевлаштування. Ми сподіваємося, що наш факультет із Оленою Баришніковою тісно співпрацюватиме і в подальшому ми зможемо відкрити Центр сертифікації, аби студент в ході навчання міг отримувати сертифікати різних рівнів і розуміти, що навчання не завершується лише в стінах університету».

Відзначимо, що відповідний структурний підрозділ  факультету  –  кафедра економічної безпеки, публічного управління та адміністрування, розпочав свою роботу  саме в нинішньому навчальному році під керівництвом  к.ю.н Валерія Ноніка. Тут готують  магістрантів за спеціальністю «Управління фінансово-економічною безпекою». Термін підготовки  – півтора роки за денною та заочною формою навчання. Вступити на дану спеціальність можуть абітурієнти, які мають базову вищу освіту (рівень «бакалавр») будь-якого напрямку підготовки або будь-яку повну вищу освіту (рівень «спеціаліст», «магістр»).

Прес-служба Житомирського державного технологічного університету

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */