Баскетбольний турнір пам’яті чемпіона світу Геннадія Чечуро на базі ЖДТУ

Shares

Баскетбольні команди з Житомира, Києва та Львова протягом 5 – 6 вересня на базі спортивного комплексу Житомирського державного технологічного університету взяли участь у традиційному турнірі  пам’яті  Заслуженого майстра спорту СРСР, чемпіона світу Геннадія Чечуро.

Спортсмен народився у Житомирі, навчався у гімназії № 23, на фасаді якої у 2014 році в рамках турніру йому відкрили меморіальну дошку. До слова, турнір проводять з 2011 року за сприяння  обласної федерації баскетболу України, голова  якої  Григорій Засік  – викладач ЖДТУ.

Під час цьогорічних змагань перемогу  в запеклій та безкомпромісній боротьбі здобула команда Житомира. За рузультатами ігор у господарів перше й третє призові місця, а от срібна відзнака дісталася гостям – команді з Києва.

Нагадаємо, що Геннадій Чечуро виступав за «Буревісник» (Вінниця), ДСК (Донецьк) та СКА (Київ). Працював старшим тренером чоловічої команди СКА (Київ). Був президентом баскетбольного клубу ЦСКА.

Спортивні досягнення: Чемпіон світу 1967 р., Чемпіон СРСР 1967 р., срібний призер 1963 і 1968 р.р., бронзовий – 1972р., переможець IV (1967) та срібний призер III (1963) Спартакіад народів СРСР. 1967 року Чечуро було запрошено до збірної СРСР, яка виграла чемпіонат світу в Уругваї. Він став чемпіоном світу і Заслуженим майстром спорту.

Після закінчення ігрової кар’єри Чечуро повернувся до СКА, де працював на тренерських та адміністративних посадах. В останні роки він був президентом БК ЦСКА.

Прес-служба Житомирського державного технологічного університету

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */