Початок реєстрації на ЄВІ/ЄФВВ для вступників до магістратури

Shares

Для вступу до магістратури необхідно пройти єдиний вступний іспит (ЄВІ), а на спеціальності галузей знань 01, 05, 06, 07, 08, 12, 24, 28, 29 ще і  єдине фахове вступне випробування (ЄФВВ). 

ЄВІ – вступне випробування, що складається з тесту загальної навчальної компетентності (ТЗНК) і тесту з іноземної мови (англійської, німецької, французької або іспанської на вибір вступника).

ЄФВВ – вступне випробування, яке передбачає оцінювання рівня підготовленості вступника з фаху.

Для вступу за визначеною спеціальністю потрібно обрати відповідний предметний тест із переліку:

  • з економіки та міжнародної економіки
  • з політології та міжнародних відносин
  • з психології та соціології
  • з обліку та фінансів
  • з управління та адміністрування
  • з права та міжнародного права
  • з педагогіки та психології
  • з інформаційних технологій

Із затвердженими програмами ЄФВВ можна ознайомитися за посиланням.

Для вступу на магістерські програми 06 «Журналістика», 24 «Сфера обслуговування», 281 «Публічне управління та адміністрування», вступник може вибрати будь-який тест із переліку предметних тестів ЄФВВ.

Важливо знати! При подачі документів на кілька магістерських програм потрібно скласти відповідні ним ЄФВВ. Але не можна вибирати більше двох предметних тестів ЄФВВ.

Реєстрація триває з 7 по 29 травня включно і здійснюється приймальною комісією закладів вищої освіти.

Подати заявку можна особисто в університеті або дистанційно, надіславши всі дані на пошту приймальної комісії.

Для успішної дистанційної реєстрації необхідно діяти за таким алгоритмом.

1. Сформувати скан копії реєстраційних документів:

  • заява-анкета з накладеним КЕП
  • документ, що посвідчує особу
  • документ із реєстраційним номером облікової картки платника податків
  • документ про здобутий ступінь освіти або довідка про плановий строк його завершення
  • фотокартка для документів
  • медичний висновок за формою первинної облікової документації 086-3/о (у разі необхідності створення особливих (спеціальних) умов для проходження вступних випробувань)

Заповнюючи заяву-анкету, вступники мають указати населений пункт, у якому бажають пройти ЄВІ / ЄФВВ, назву іноземної мови та назву(-и) ЄФВВ.

! Наголошуємо, що за кордоном  діють обмеження щодо кількості учасників, які можуть проходити вступні випробування. Тому в разі вичерпання доступних місць у певному населеному пункті певної країни він стане недоступним для вибору. 

Вступники мають право внести зміни до реєстраційних даних, здійснивши перереєстрацію протягом часу, відведеного для реєстрації. Для цього необхідно звернутися до приймальної комісії, і повернути раніше виданий екзаменаційний листок для його анулювання.  Якщо в процесі перереєстрації потрібно змінити персональні дані – слід надати документ(-и), що підтверджує(-ють) зміну персональних даних.

2. Відправити скан-копії на електронну адресу приймальної комісії 

Електронна адреса, на яку необхідно надсилати скан-копії документів для реєстрації – vstup@ztu.edu.ua. Перед відправленням листа радимо перевірити правильність даних, зазначених в заяві-анкеті, щоб не надсилати документи повторно.

3. Отримати скановану копію екзаменаційного листка

Після перевірки надісланих вами документів представником приймальної комісії буде надіслано скановану копію екзаменаційного листка на електронну адресу, зазначену вами в заяві-анкеті.

Оформлений екзаменаційний листок можна отримати особисто, звернувшись до приймальної комісії, або поштою, якщо ви зазначили про таку необхідність у заяві-анкеті. 

Етапи проведення ЄВІ та ЄФВВ

Передбачено проведення основної та додаткової сесії. Для певних категорій зареєстрованих вступників у період із 31 липня до 14 серпня 2024 року буде проведено додаткову сесію ЄВІ / ЄФВВ. Участь у ній мають право взяти ті, хто:

  • не встигли зареєструватися для участі в ЄВІ / ЄФВВ під час основного періоду реєстрації;
  • зареєструвалися для участі в основній сесії, проте з певних поважних причин не змогли взяти участі в тестуванні, не змогли розпочати або завершити виконання завдань вступного випробування;
  • вибрали проходити ЄФВВ за спрямуваннями, предметні тести з яких відбуваються одночасно під час основної сесії.

Детальніше про додаткову сесію тут.

Для зареєстрованих учасників / учасниць на вебсайті Українського центру оцінювання якості освіти створено інформаційну сторінку «Кабінет учасника вступних випробувань до магістратури», доступ до якої здійснюється за номером екзаменаційного листка та РIN-кодом, зазначеним у ньому.

Детальна інформація на сайті Українського центру оцінювання якості освіти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */