Координаційна нарада та серія тренінгів в межах проєкту Еразмус+ EMINReM на базі Технічного Університету «Гірнича академія» м. Фрайберг

Shares

З 22 квітня по 3 травня 2024 року на базі Технічного Університету «Гірнича академія» м. Фрайберг (Німеччина) відбулась координаційна нарада та серія тренінгів щодо модернізації навчальних планів спеціальностей гірничого профілю, навчання за якими розпочнеться у 2024-2025 н.р. в університетах країн-партнерів проєкту Еразмус+ «Магістерська програма з еко-гірництва та інноваційного менеджменту корисних копалин» EMINReM .

EMINReM – це міжрегіональний проєкт, що залучає партнерів з декількох регіонів світу (країни Центральної Азії, Східного Партнерства та ЄС). Головний координатор проєкту та розпорядник коштів: Державний університет «Житомирська політехніка».
Тривалість проєкту: 3 роки (01.03.2023-28.02.2026).
Загальний бюджет – 800.000 євро.

Головна мета проєкту: підвищення ефективності та екологічності ведення гірничих робіт завдяки співпраці між європейськими університетами та університетами-партнерами, що створить умови для підготовки нового покоління гірничих інженерів, які будуть навчені особливостям ведення гірничого виробництва з урахуванням аспектів екологічності та раціональності управління природними ресурсами задля мінімізації негативного впливу гірничих робіт на навколишнє середовище, що є актуальним викликом для ЕС та України на шляху до кліматичної нейтральності, визначеної у Європейській Зеленій Угоді.

Учасниками тренінгів стали університети країн-партнерів з:

  • України (Донецький національний технічний університет, Національний університет «Дніпровська політехніка», Державний університет «Житомирська політехніка»);
  • Казахстану (Казахський національний дослідницький технічний університет К.І. Сатпаєва м. Алмати, Технічний університет ім. А.С. Сагінова м. Караганда);
  • Узбекистану (Державний технічний університет ім. Іслама Карімова м. Ташкент, Державний гірничo-технологічний університет м. Навої).

Від Житомирської політехніки участь в заході взяли представники відділу міжнародних зв’язків та факультету гірничої справи, природокористування та будівництва: доц. кафедри маркшейдерії, начальник відділу міжнародних зв’язків Василь Мамрай, асистент кафедри екології та природоохоронних технологій, провідний спеціаліст відділу міжнародних зв’язків  Ніна Кириленко та асистент кафедри маркшейдерії, спеціаліст відділу міжнародних зв’язків Артур Махно.

В межах заходу проведено координаційну нараду та серію лекцій для викладачів університети-партнерів з України, Казахстану та Узбекистану задля ознайомлення з навчальними матеріалами, які в подальшому буде передано викладачам відповідних факультетів гірничого профілю, задіяних у реалізації проєкту. В якості лекторів виступили проф. Карстен Дребенштедт (ТУ Гірнича академія м. Фрайберг, Німеччина), проф. Франциско де Борха Діаз Кабезас, проф. Франциско Антоніо Корпас Іглесiас (Університет м. Хаєн, Іспанія), проф. Енес Зенгін, проф. Октай Шахбаз та проф. Каан Ерарслан (Університет Думлупинар м. Кютах’я, Туреччина). До координаційної наради з вітальним словом також доєдналась директор Національного Еразмус+ Офісу в Україні Світлана Шитікова.

Крім того, учасники ознайомились з навчально-лабораторною базою приймаючого університету, в тому числі з роботою навчально-лабораторної шахти «Райхе Цехе» та лабораторії ІТ та віртуальної/доповненої реальності, окремі розробки якої буде імплементовано в навчальний процес університетів-партнерів.

Дякуємо приймаючій стороні, почесному доктору Житомирської Політехніки, проф. Карстену Дребенштедту, за організацію змістовної і цікавої програми, а також лекторам Університету м. Хаєн та Університету Думлупинар м. Кютах’я за надання великої кількості інноваційних матеріалів для подальшого навчання магістрів гірничих спеціальностей! Бажаємо всім учасникам продуктивної роботи над розробкою сучасної та затребуваної магістерської програми з еко-гірництва та інноваційного менеджменту корисних копалин!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */