У Житомирській політехніці відбулась нетворкінгова зустріч бізнесу та студентів

Shares

11 квітня 2024 року в конференц-залі нового корпусу Житомирської політехніки відбулася нетворкінгова зустріч бізнесу та студентів, спрямована на об’єднання спільноти закладу вищої освіти з підприємцями для обговорення можливостей стати стейкхолдерами в освітньо-професійних програмах та розгляду можливих перспектив для обох сторін. Організаторами заходу виступили команди ГО «Вдоскональ себе» та Центру розвитку професійної кар’єри університету.

Зустріч модерував Сергій Трохимишин – голова правління громадської організації «Вдоскональ себе», який окреслив цілі нетворкінгової зустрічі, дав можливість представитися кожному з учасників круглого столу, розповісти про кадрові проблеми, які мають представники бізнесу, і визначити ті ключові моменти, де заклад вищої освіти та підприємці можуть бути корисними один одному. Акцентувалася увага на взаємозацікавленості сторін у співпраці, зокрема, у питаннях розробки сучасних освітньо-професійних програм, долучення науковців до розвитку техніко-технологічної складової розвитку підприємств, а також стажування і працевлаштування здобувачів.

Івент передбачав 2 види комунікацій між учасниками, а саме:

– круглий стіл з представниками бізнесу та університету;

– спілкування команд підприємців зі студентами у форматі «світового кафе».

Так, у першій частині нетворкінгової зустрічі з вітальним словом до учасників круглого столу звернулися керівники Інноваційного хабу, к.держ.упр. Михайло Псюк та Центру розвитку професійної кар’єри Житомирської політехніки, к.е.н., доц. Вячеслав Ткачук, які розповіли про важливість проведення подібних заходів для університету та підприємців, що у перспективі дозволить бізнесу мати вагомий вплив на формування майбутніх фахівців у тих сферах, де вони працюють, а університету в розрізі випускових кафедр – збагатити освітні програми новими поглядами та можливостями для студентів. Також відзначили зацікавленість у присутніх підприємців знайти для себе кандидатів на наявні вакансії з-поміж зареєстрованих студентів 3–4 курсів. 

Крім того, на зустрічі були присутніми:

  • декан факультету інформаційно-комп’ютерних технологій, к.т.н., доц. Тетяна Нікітчук;  

завідувачі кафедр

  • комп’ютерних наук, PhD з комп’ютерних наук Марина Граф;
  • менеджменту, бізнесу та маркетингових технологій, д.е.н., проф. Тетяна Остапчук;
  • фінансів та цифрової економіки, д.е.н., проф. Наталія Виговська;
  • інформаційних систем в управлінні та обліку, д.е.н., проф. Сергій Легенчук;

У другій частині нетворкінгової зустрічі підприємці спілкувалися зі студентами у форматі «світового кафе». За цим було цікаво спостерігати, адже, враховуючи значну кількість представників бізнесу, розмови у вузькому змішаному колі за столами торкалися найрізноманітніших аспектів працевлаштування.

Відзначимо, що на нетворкінговій зустрічі загалом були присутніми 15 підприємств/бізнесів у особі директорів, HR-спеціалістів тощо, серед яких:

  • ТОВ «ГранБудПлат»
  • ТОВ «ЕпіцентрК»
  • ПрАТ «Біо мед скло»
  • ТОВ «ЛЕТСКОЛЛ»
  • ТОВ Фабрика вікон ОКЕАН
  • компанія Easy3DPrint
  • АТ «Житомирський маслозавод»
  • Навчальний центр  «Clever Cat»
  • ТОВ «ГранБудПлат»
  • компанія VISTA SMM
  • та кілька успішних ФОПів.

Було організовано 5 столів (комунікаційних майданчиків) по 6–7 учасників, де відбувалася ротація головуючих шляхом переміщення між столами за вказівкою модератора. Це дозволило кожному з них у зручній формі запропонувати актуальні вакансії зі своїх підприємств та більш ефективно розглянути наперед підготовлені студентами резюме.

Загалом на івенті було близько 30 здобувачів вищої освіти. Вони представили спеціальності факультетів бізнесу та сфери обслуговування (051 «Економіка», 071 «Облік і оподаткування», 072 «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок», 073 «Менеджмент», 075 «Маркетинг», 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність») та інформаційно-комп’ютерних технологій (121 «Інженерія програмного забезпечення», 122 «Комп’ютерні науки», 126 «Інформаційні системи та технології»). Відповідно до результатів попередньо проведеного опитування, студентську молодь цікавила можливість працевлаштуватися у таких сферах, як: банківська справа, ІТ (зокрема, веб-дизайн, GameDev), менеджмент і маркетинг, управління та адміністрування, страхування, готельно-ресторанна справа, SMM, економіка (аналітика) тощо.

Захід організований Громадською організацією «Вдоскональ себе» в межах програми міжнародної співпраці «EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП», що спільно фінансується Європейським Союзом та урядом Німеччини і реалізується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Програма спрямована на підтримку економічної стійкості, відновлення та зростання України, створення кращих умов для розвитку українських малих і середніх підприємств (МСП), а також підтримку інновацій та експорту. 

EU4Business – ініціатива Європейського Союзу, яка допомагає малим і середнім підприємствам у країнах Східного партнерства.

Детальніше: www.eu4business.org.ua  #eu4business, #StandForUkraine, #gizSME



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */