Екскурсія студентів Житомирської політехніки до Національного музею космонавтики ім. С.П. Корольова.

Shares

12 квітня 2024 року у День працівників ракетно-космічної галузі України студенти факультету національної безпеки, права та міжнародних відносин відвідали Національний музей космонавтики ім. С.П. Корольова.

Працівниця музею Тетяна Гаврилова провела лекцію для студентів, присвячену ролі українських науковців у забезпеченні обороноздатності країни та реалізації міжнародних проєктів у ракетно-космічній галузі. Під час лекції студенти дізналися про досвід співпраці українських фахівців з іншими країнами у сфері космонавтики, а також про галузевий науково-технічний потенціал. Зокрема видатних вчених, стратегічне озброєння, ОКБ і промислові підприємства, як фактор досягнення зовнішньо-політичних цілей країни у холодній війні.

Студенти ознайомилися із всесвітньо відомими спільними комерційними конкурентоспроможними проєктами незалежної України в космічній галузі, зокрема Sea Launch, Land Launch, Dnipro, Cyclone, Egyptsat-1, Vega, Antares, які реалізовувалися з використанням українських новітніх технологій і сприяли виходу галузевих підприємств на світові ринки надання космічних послуг, економічному розвитку України та підвищенню її авторитету на світовій арені.

До того 12 квітня – день першого польоту людини в космос. Працівниця музею Лілія Кавун ознайомила студентів з виставкою «Україна – першому космонавту планети», яку розміщено у Меморіальному будинку-музеї академіка С.П. Корольова. У ній представлені зокрема листівка з автографом Ю. Гагаріна; марки та конверти, випущені Укрпоштою; макети космічного корабля та РН «Восток», виготовлені житомирським заводом «Промавтоматика».

У заключній частині зустрічі студенти ознайомилися з усією експозицією музею, зокрема з оригіналами та макетами ракетно-космічної техніки у розробленні якої брали участь українські фахівці, підприємства та наукові інституції.

На тлі сучасних геополітичних ризиків і загостренні збройного конфлікту з рф вивчення історичного досвіду співпраці з іншими країнами у ракетно-космічній галузі дала можливість майбутнім фахівцям глибше дослідити та оцінити роль українських фахівців у питаннях національної безпеки, глобальних проблем людства та реалізації міжнародних космічних програм. А також сприяло усвідомленню студентами важливості збереження багатогранної історії України, вихованню поваги до минулого та формуванню національно-патріотичного виховання молоді.

Висловлюємо вдячність Тетяні Гавриловій, Лілії Кавун і колективу Національного музею космонавтики ім. С.П. Корольова за пізнавальну лекцію, цікавий та змістовний формат виставки й ознайомлення з музейними експозиціями! Сподіваємося на подальшу плідну співпрацю з розвитку сучасної освіти, науки та культури.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */