Участь представників Житомирської політехніки у конференції на базі Гірничо-геологічного університету м. Софія

Shares

Викладачі факультету гірничої справи, природокористування та будівництва доц. Василь Мамрай та ст. викл. Артур Махно на запрошення Гірничо-геологічного університету м. Софія (Болгарія) взяли участь у ювілейній «Міжнародній науковій конференції 2023» з нагоди 70-ої річниці від дня заснування ЗВО.

Під час виступу викладачі Житомирської політехніки представили спільну доповідь на тему «Комплексна переробка відходів каменеобробної індустрії». Співавторами роботи виступили також викладачі факультету гірничої справи, природокористування та будівництва доц. Володимир Левицький  та доц. Марія Корбут.

Участь в конференції взяли представники ЗВО, підприємств гірничої галузі, профільних установ та організації з понад 20 країн: Болгарії, Сербії, Хорватії, Північної Македонії, Греції, Німеччини, Австрії, Китаю, України. Делегація Житомирської політехніки була єдиним представником від України.

Окрім безпосередньої участі в конференції наші викладачі зустрілися з деканом гірничого факультету, проф. В. Еміловим Мітковим, керівником департаменту міжнародного співробітництва, проф. Марінелою Панайотовою. Було досягнуто домовленості щодо розширення співпраці, зокрема організації академічної мобільності студентів, аспірантів Житомирської політехніки за спеціальностями гірничо-екологічного профілю на базі партнерського університету.

Користуючись можливістю перебування в м. Софія, наші представники також провели зустріч з керівником відділу міжнародних зв’язків Університету ім. св. К. Оріхдського м. Софія – проф. Іреною Атанасовою. Сторони домовилися про підписання меморандуму про співпрацю, а також спільну участь в міжнародних проєктах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */