Круглий стіл “Читати Житомир”

Shares

18 липня 2023 року відбувся круглий стіл “Читати Житомир”, присвячений запуску літературно-просвітницького урбаністичного проєкту.

Партнери проєкту: факультет педагогічних технологій та освіти впродовж життя Державного університету “Житомирська Політехніка”, Житомирська обласна бібліотека для дітей та юнацтва і Житомирський краєзнавчий музей, – обговорили питання співпраці в реалізації просвітницького проєкту, спрямованого на формування образу урбаністичного українського простору Житомира в художній літературі.

Учасники круглого столу підкреслили значущість міського житомирського тексту для формування української ідентичності мешканців. Висловилися щодо необхідності збереження й розповсюдження доступного та близького кожному житомирянину контексту зображення міста у творах видатних співгромадян на противагу образу “провінції” або ж рустикально-патріархального простору часів російської та радянської імперій в російськомовній літературі. Партнери обговорили конкретні кроки щодо реалізації творчих задумів, висловилися щодо шляхів дослідження матеріалу, зокрема, методу ітерології як взаємодії тексту й простору.

Читаймо Житомир разом!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */