Зустріч зі стейкхолдерами для рецензування освітньо-професійної програми «Клінічна та реабілітаційна психологія» спеціальності «Психологія»

Shares

Нещадавно на кафедрі психології та соціального забезпечення відбулося засідання круглого столу зі стейкхолдерами з питання рецензування освітньо-професійної програми «Клінічна та реабілітаційна психологія».  

У засіданні, яке відбулося в онлайн-режимі, взяли участь викладачі кафедри практичної психології та соціального забезпечення та запрошені стейкхолдери.

У ході засідання ПЛОХИХ Віталій, лікар-психіатр, психотерапевт, когнітивно-поведінковий терапевт, EMDR-терапевт, схема-терапевт, науковий дослідник в Університеті Цюріха на кафедрі експериментальної психопатології та психотерапії, на основі власного практичного досвіду розповів про надзвичайну актуальність професії клінічного психолога за нинішніх умов, особливості навчання клінічних психологів за кордоном для реабілітації учасників ООС.

Зосередив увагу на тому, що ОПП «Клінічна та реабілітаційна психологія» відкриває випускникам широкі можливості професійної самореалізації. Підкреслив роль і значеннях студентоцентрованого підходу в ОПП та розвитку особистісно-професійних якостей майбутніх фахівців, клінічних психологів.

ШЕВЧЕНКО Юлія, психолог, викладач психології, психотравматолог. Засновник та інструктор в Українському Монтессорі центрі (м.Київ), засновник та інструктор в Монтессорі-сад «Otkrywcy Tęczy», Gdańsk», поділилася напрацюваннями в роботі клінічного психолога  з психічно-здоровими дітьми та дітьми, що мають психічні вади за методикою «Монтессорі», наголосила на необхідності інформаційної кампанії з популяризації професії клінічного психолога та звернула увагу на доцільність підготовки психологів з урахуванням прив’язки до регіональних потреб адекватних вимогам сучасного ринку праці.

КИЗИЛОВА Ольга, клінічний психолог, викладач психології, фахівець з сімейно-системного підходу психотерапії, розкрила особливості роботи клінічного психолога у сімейній психології, підкреслила актуальність впровадження дисципліни «Сімейна психологія» в ОПП «Клінічна та реабілітаційна психологія», окреслила шляхи розширення можливостей практичного спрямування підготовки фахівців у сфері психічного здоров’я, наголосила на необхідності оновлення, вдосконалення та адаптацію існуючих психологічних методів діагностики та терапії під умови сьогодення.

За результатами зустрічі було вирішено періодично обговорювати зі стейкхолдерами потреби ринку праці та вносити їх до навчальних програм, організовувати зустрічі студентів та зацікавлених установ та організацій для наочної демонстрації їх роботи, організувати проходження практики студентів, які навчаються за освітньо-професійною програмою «Клінічна та реабілітаційна психологія» спеціальності 053 «Психологія» на базі компаній-партнерів, врахувати пропозиції стейкхолдерів при оновленні освітньо-професійної програми та навчального плану підготовки магістрів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */