Круглий стіл з обговорення освітніх програм зі спеціальності «Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка»

Shares

Кафедрою робототехніки, електроенергетики та автоматизації імені проф. Б.Б. Самотокіна було організовано та проведено круглий стіл з обговорення змісту, особливостей реалізації і перспектив розвитку освітніх програм «Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка» та «Інтелектуальні роботизовані системи управління» для бакалаврського рівня за участі зовнішніх стейкхолдерів спеціальності – представників провідних підприємств та організацій регіону. Зустріч було проведено в онлайн-режимі у формі відеоконференції.

В обговоренні взяли участь керівники та представники компаній, які впродовж багатьох років є партнерами випускової кафедри, факультету та університету, регулярно залучаються до реалізації освітнього процесу, а також є роботодавцями для випускників спеціальності «Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка», зокрема ПрАТ «Біо мед скло», ТОВ Safe Glass Factory, Фабрика банкнотного паперу НБУ, ТОВ «ЦЕРСАНІТ ІНВЕСТ», ТОВ «Магія комфорту», СП ТОВ «РІФ-1», «Глобал Лоджік Юкрейн» (Globallogic Ukraine), ПП «НВП «ПРОМЕКС», ТОВ «Пактрейд», ДП СВ «Альтера», Малинська паперова фабрика «Вайдманн», ДП «Євроголд Індестріз ЛТД», ТОВ «ЄСТ» та ПрАТ «МХП». Багато хто з присутніх гостей є випускниками даної спеціальності.

Завідувач випускової кафедри Андрій ТКАЧУК разом із гарантами обох освітніх програм Олександром ПІДТИЧЕНКОМ та Олександром ДОБРЖАНСЬКИМ розповіли про особливості освітніх програм, їх зміст, перелік освітніх компонентів, програмні результати навчання та компетентності.

Було презентовано основні напрями науково-практичної діяльності, досвід співпраці з підприємствами, а саме проведення занять на базі підприємств, проведення для здобувачів екскурсії на провідні підприємства спеціальності, спільна участь у виставках та форумах, досвід та практичні напрацювання в створенні лабораторних стендів, установок та інших розробок для навчання та проведення досліджень за спеціальністю.

Також було наведено результати врахування пропозицій та побажань роботодавців з попередніх круглих столів в освітніх програмах.

На круглому столі роботодавцями було висловлено ряд побажань та пропозицій до вдосконалення освітніх програм щодо формування необхідних знань та вмінь у здобувачів вищої освіти даної спеціальності, які є важливими для них як потенційних працівників на відповідних підприємствах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */