На факультеті гірничої справи, природокористування та будівництва відбувся воркшоп «Україна-НАТО: від партнерства до вступу»

Shares

 74 роки тому, 4 квітня 1949-го, був заснований блок НАТО — найпотужніший із нині існуючих військово-політичний союз. 30 вересня 2022 р. за результатами засідання Ради національної безпеки і оборони Україна подала заявку на вступ до НАТО у прискореному порядку.

Дізнавалися історію Альянсу та визначали перспективи розвитку учасники воркшопу «Україна-НАТО: від партнерства до вступу», організований кандидатом історичних наук, викладачем кафедри філософсько-історичних студій та масових комунікацій Олександром Мосієнком.

До виступів та обговорення долучилися студенти факультету гірничої справи, природокористування та будівництва, а також спеціальності «Політологія» факультету національної безпеки, права та міжнародних відносин.

Студенти Артем Поплавський, Олександр Клюцко, Вероніка Пилипко, Євген Прищепа, Данііл Бондарчук та Марія Городинська підготували доповіді та презентації, присвячені ролі альянсу в Холодній війні, допомозі країн НАТО у зв’язку з повномасштабним вторгненням рф, співробітництву України з НАТО у кіберсфері в умовах війни.

Не залишили поза увагою й цілі, завдання, вигоди та ризики перебування нашої держави у складі блоку. Жваву дискусію викликало питання перспектив Холодної війни 2.0 та причин низького рівня підтримки населенням євроатлантичної інтеграції України на початку 90-х років минулого століття й стрімкого зростання за останнє десятиліття.

Майбутні гірничі інженери, маркшейдери, політологи дійшли до висновку, що сильна і незалежна Україна має першорядне значення для євроатлантичної безпеки, а вступ України до блоку – запорука миру в майбутньому.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */