Вебінар «Хто такий Application Security Engineer та як їм стати?» від проєкту USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України»

Shares

28 лютого 2023 року науково-педагогічні працівники кафедри комп’ютерної інженерії та кібербезпеки та здобувачі вищої освіти, які навчаються на бакалаврських та магістерських освітніх програмах «Комп’ютерна інженерія» та «Кібербезпека» долучилися до чергового професійного заходу від проєкту USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України» – вебінару «Хто такий Application Security Engineer та як їм стати?».

Метою вебінару було ознайомлення здобувачів вищої освіти з фаховими вимогами, перспективами працевлаштування, карʼєрними можливостями однієї з найскладніших та найважливіших спеціалізацій з кібербезпеки – Application Security Engineer.

На вебінарі було представлено дві доповіді від фахівців провідних українських ІТ-компаній, а саме:

«Хто такий Application Security Engineer? Важливість професії Application Security Engineer. Шляхи розвитку до цієї професії» (Олег Полігенько, директор департаменту кібербезпеки Нова пошта Діджитал).

«Один день із роботи Application Security Engineer в компанії. Кар’єрний зріст після професії Application Security Engineer» (Віталій Балашов, керівник департаменту з кібербезпеки компанії EPAM).

Пан Олег розповів учасникам вебінару про основні професійні обов’язки Application Security Engineer, а саме: забезпечення безпеки життєвого циклу розробки програмного забезпечення, аналіз і тестування вихідного коду, моделювання загроз різного ступеня критичності, перевірку програмного забезпечення на відповідність вимогам, методологіям і рекомендаціям із кіберзахисту, проведення аудиту та підготовку технічних завдань і специфікацій на розробку, виправлення та доопрацювання застосунків.

Пан Віталій описав один день роботи Application Security Engineer в компанії і розповів про особливості працевлаштування для цієї професії. Він акцентував на тому, що більшість роботодавців шукають кандидатів не лише з теоретичними знаннями, а з практичним досвідом.

Спікер відмітив, що одним із способів отримати практики Application Security Engineer є аналіз застосунків із відкритим вихідним кодом, які можна знайти на платформі Github. Зараз багато соціальних та волонтерських проєктів, які на волонтерських засадах залучають бажаючих до тестування своїх програм, і це може бути для студентів хорошою практикою.

Також пан Віталій перевагою для працевлаштування відзначив  наявність сертифікатів спеціалізованих курсів чи тренінгів мережного та кібербезпекового спрямування, які підтверджують рівень знань та вмінь фахівця, що є важливим критерієм для роботодавців.

Протягом вебінару слухачі мали можливість поставити свої питання як онлайн, так і в чаті, чим вони і скористалися, надавши більше 20 питань різного спрямування. А доповідачі дали грунтовні професійні відповіді.

Щира подяка представникам проєкту USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України»  пані Марині Євдокименко та Валерії Дідик за організацію та проведення такого цікавого та надзвичайно корисного заходу.

P.S.  Проєкт USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України» організовуватиме подібні події щомісяця, слідкуйте за оголошеннями та долучайтеся.

P.P.S. Посилання на запис вебінару можна отримати за запитом до університетського координатора проєкту.

Координатор проєкту
USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України»
від Житомирської політехніки,
завідувач кафедри комп’ютерної інженерії та кібербезпеки,
к.т.н., доцент Андрій ЄФІМЕНКО
Контакти:
E-mail: yefimenko.andrii@gmail.com

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */