Практичні поради щодо формування культури академічної доброчесності: тренінги для студентів ГЕФ

Shares

В університеті протягом вересня на початку навчання для студентів перших курсів проводяться різноманітні заходи. Особливу увагу студентів викладачі університету привертають до формування культури академічної доброчесності.

Тренінги з академічної доброчесності студентам та аспірантам 1-4 курсу гірничо-екологічного факультету провела експерт Національного агентства з забезпечення якості освіти, доцент Зоя ШЕЛЕСТ. Проводячи захід зі студентами, вона пояснила, що Кодекс академічної доброчесності Державного університету «Житомирська політехніка», передусім, захищає їхні права від недоброчесної поведінки з боку інших студентів, викладачів та адміністрації. Також доповідач пояснила, що сам по собі Кодекс як документ нікого не захистить, тому в разі виявлення порушення необхідно звертатись до спеціально створеної комісії з питань академічної доброчесності на факультеті.

Не може не тішити, що сучасні студенти розуміють важливість обізнаності в питаннях академічної доброчесності. Кожен учасник освітнього процесу має дотримуватися власної позиції, вміти аргументовано відстоювати свою точку зору. Впевненість в собі може допомогти у майбутньому, адже студенти матимуть більше довіри з боку викладачів, оскільки будуть впевнені в тому, що вони отримають справедливу оцінку за власні знання та старання.

Узагальнюючи результати тренінгів, стверджуємо, що академічна доброчесність, чесне здобуття якісної освіти є ключем до успіху нашої країни, а молодь готова зробити крок на зустріч змінам і почуватися більш комфортно, висловлюючи власну думку, здобуваючи якісну освіту та будуючи кар’єру, покладаючись на власні сили.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */